האורחים דופקים בדלת, או שאולי סתם מתחשק לכם להכין לעצמכם מאפה טעים, ריחני ומהיר? כך או כך, נסו את מתכון טארט הבצל עם גבינת עיזים שלפניכם ותיהנו ממנה מעולה עם 5 מרכיבים בלבד שתיקטוף עבורכם מחמאות ותשאיר את כל הסועדים עם טעם של עוד.
מקור תמונה:
bbcgoodfood
רכיבים למאפה בצל וגבינת עיזים:
אופן הכנת המאפה בצל וגבינת עיזים:
-
חממו תנור לטמפרטורה של 200 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה.
-
פרשו את בצק העלים על משטח מקומח מעט וחתכו לארבעה חלקים. בעזרת סכין, סמנו בבצק דפנות בעובי 1 ס"מ מסביב, והניחו במרכז כל ריבוע מלית בצל ומעל פרוסות גבינת עיזים וגבעול טימין.
-
זלפו מעט שמן זית מעל ואפו במשך 15-20 דקות או עד לקבלת גוון חום-זהוב בבצק העלים והגישו.
אופן הכנת הבצל מקורמל:
-
המיסו חמאה בסיר גדול, הוסיפו את הבצל הפרוס ובשלו עם מכסה למשך כ-10 דקות עד להתרככות.
-
הסירו את המכסה, הוסיפו את הסוכר ובשלו עוד כ-15-20 דקות, או עד שכל הנוזל מתאדה והבצל נעשה זהוב.
-
הוציאו לכלי והמשיכו את המתכון, או חלקו למנות והקפיאו עד כחודש ימים.