קייל מכונה גם "כרוב על" מכיוון שהוא עשיר בערכים תזונתיים וויטמינים. הוא טעים בעיקר בשילוב עם בטטה או תפוחי אדמה, לכן כדאי לכם מאוד להכין את המתכון הבא, הוא גם בריא וטעים וגבינת הפטה מוסיפה טעם מיוחד למנה. את המאפינס מומלץ להכין ערב קודם וליהנות ממנו בבוקר, ואם לא הספקתם לאכול בבית נוח מאוד לאכול אותו גם בדרך לעבודה.
אופן הכנת המאפינס בטטה:
-
חממו מראש את התנור על 200° מעלות לפחות כ- 20 דקות לפני האפייה.
-
סדרו על תבנית האפייה את 12 תבניות המאפינס.
-
ערבבו את המוצרים היבשים בקערה גדולה, כולל עליי הקייל והפטרוזיליה.
-
ערבבו בקערה קטנה יותר את המצרכים הרטובים: שמן, יוגורט, ביצים והפירה, ללא גבינת הפטה.
-
צרו במרכז הקערה של המצרכים היבשים פתח ואליו שיפכו את התערובת הרטובה. עם כף מעץ ערבבו את המצרכים יחד עד שיהפכו לתערובת אחידה. (אל תערבבו יותר מידי, כדי שהמאפינס לא יהפכו לדביקים).
-
העבירו עם כף את התערובת שיצרתם אל תוך תבניות המאפינס ופזרו את גבינת הפטה מעל כולן.
-
הורידו את המעלות של התנור ל-180° והניחו את התבנית באמצע התנור למשך 30-25 דקות. תוכלו לדעת שהמאפינס מוכנים אם תכניסו קיסם והוא יצא יבש ונקי.
-
הניחו למאפינס להתקרר במשך 10 דקות ולאחר מכן העבירו לכלי ההגשה. המאפינס יהיו טעימים ופריכים גם בבוקר.
מקור: נעמה ארליך