בעזרת המתכון המקסים הזה תוכלו להכין בורקס קטנטנים ומצוינים שממש כיף לנשנש, והוא כולל בטטה יחד עם גבינת קשקבל – שילוב מנצח שמומלץ בחום לנסות.
למתכונים נוספים מהבלוג "מטבח מקומי"
מקור תמונה:
limortiroche
אופן הכנת המלית בטטה:
-
חממו תנור ל-200 מעלות, הניחו את הבטטה בתבנית מרופדת בנייר כסף וצלו אותה למשך כשעה.
-
צננו את הבטטה, קלפו ומעכו אותה עם מזלג.
-
להכנת המלית: ערבבו בקערה את כל חומרי המלית, הוסיפו את הבטטה המעוכה וערבבו.
אופן הכנת הבורקס:
-
חממו תנור ל-200 מעלות, הניחו דף פילו על משטח נקי כשצדו הרחב פונה אליכם, מרחו אותו בשמן זית או בחמאה מומסת ובעזרת סכין קטנה וחדה חתכו אותו ל-8 רצועות שוות לאורכו (ברוחב 5-6 ס"מ ואורך 30 ס"מ).
-
הניחו כפית מהמלית בקצה כל רצועה וקפלו באלכסון לצורת משולש. קפלו למשולש לצד השני כמו מעטפה, עד סוף הרצועה.
מקור תמונה:
limortiroche
-
מרחו שמן זית על חלקו העליון של כל בורקס והניחו בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן.
-
מרחו חלמון מעורבב עם כפית מים על כל בורקס, זרו קצח ואפו למשך 15-20 דקות.
מקור: לימור לניאדו תירוש