הקנולי הוא קינוח מפורסם מאוד באיטליה של צינוריות בצק מטוגנות ופריכות עם קרם גבינה עשיר. במתכון הבא יש תוספת של פיסטוק ולימון, שנותנים טעם מיוחד לקינוח המסורתי שלא תרצו להפסיק להכין.
אופן הכנת הבצק הקנולי:
-
בקערה בינונית, נפו את הקמח והוסיפו לו סוכר, סודה לשתייה, קינמון וקורט מלח.
-
צרו במרכז החומרים היבשים גומחה והוסיפו גרידת לימון, יין מרסלה וחלמון ביצה (שמרו את החלבון בצד).
-
המיסו את החמאה, הוסיפו אותה לקערה ולושו היטב במשך 2-3 דקות. כסו את הקערה והניחו את הבצק בצד במשך 20 דקות.
-
רדדו את הבצק לאורך של 1 מטר וחתכו אותו ל-3 חלקים שווים.
-
צקו את השמן הצמחי לסיר בינוני וחממו אותו על אש בינונית – גבוהה.
-
צרו עיגולים בקוטר 10 ס"מ מחתיכות הבצק והברישו אותם בחלבון. הדקו את העיגולים סביב צינורות מתכת שמתאימים לטיגון והכניסו לשמן עד שהם יזהיבו. הוציאו לנייר סופג והניחו לצינורות הקנולי להצטנן.
אופן הכנת המלית לקנולי:
-
נפו אבקת סוכר לקערה בינונית, הוסיפו לה ריקוטה, מסקרפונה ויוגורט יווני וערבבו עד שהתערובת חלקה.
-
גרדו את הקליפה מ-2 הלימונים, הוסיפו אותה לקערה וכן מיץ מאחד הלימונים.
-
קצצו את הפיסטוקים ופזרו ⅓ מהכמות לקערה עם הקרם. ערבבו היטב ובעזרת מזלף, הכניסו את הקרם לתוך כל אחד מצינורות הקנולי.
-
פזרו את שאר פירורי הפיסטוק על הקצוות החשופים של הקרם והגישו לצד משקה חם.