המנה הזו היא ההגדרה של שחיתות, עם בצק שעשוי שוקולד, מלית שוקולד, וניחשתם נכון – רוטב שוקולד. השילוב המריר-מתוק של הרכיבים יוצר מנה שאינה מכבידה, אך בהחלט נותנת כבוד לשוקולד האהוב על כל צורותיו.
מקור תמונה:
jkwoo
אופן הכנת הבצק:
-
נפו את הקמח, הקקאו, המלח והסוכר לתוך קערה גדולה וערבבו יחד.
-
צרו גומחה במרכז התערובת והכניסו לתוכה את הביצים. השתמשו במזלג כדי לפרק בעדינות את הביצים וערבבו אותן לאט לתוך הרכיבים היבשים עד שהן ייספגו במלואן.
-
עטפו את הבצק בניילון נצמד והניחו אותו במקרר למשך 30 דקות.
מקור תמונה:
Nicole Hanusek
אופן הכנת המלית שוקולד:
-
מזגו את החלב לתוך סיר בינוני והכניסו לתוכו את מקל הוניל החצוי. הניחו את הסיר על להבה גבוהה והביאו את החלב לרתיחה. לאחר מכן הסירו מהאש.
-
הכניסו לקערה בינונית את הסוכר והחלמונים וערבבו אותם במשך כ-2 דקות, עד לקבלת תערובת צהובה ותפוחה מעט. הוסיפו לקערה את הקורנפלור וערבבו לקבלת מרקם אחיד.
-
הוציאו את מקל הווניל מסיר החלב, צננו מעט והוסיפו לו בהדרגה את תערובת החלמונים תוך ערבוב מתמיד.
-
החזירו את הסיר ללהבה בינונית וערבבו את הקרם עד שהוא יסמיך, ולאחר מכן במשך כדקה נוספת.
-
הוסיפו לקרם את החמאה וערבבו עד שהיא תימס ותקבלו קרם חלק ואחיד. הכניסו את הקרם למקרר למשך שעתיים.
-
לאחר שעתיים המיסו את השוקולד המריר במיקרוגל, הוציאו את הקרם מהמקרר והוסיפו אותו לשוקולד המומס. ערבבו לקבלת קרם סמיך ואחיד במרקמו.
אופן הכנת הרוטב שוקולד:
-
חממו את השמנת המתוקה והחלב בסיר על להבה בינונית והביאו לרתיחה. הסירו מהלהבה, הוסיפו את יתר הרכיבים וערבבו לקבלת רוטב אחיד במרקמו.
אופן הכנת הרביולי:
-
הוציאו את בצק הרביולי מהמקרר, קמחו קלות משטח עבודה ושטחו אותו. חתכו את הבצק השטוח ל-2 חתיכות אחידות בגודלן והניחו אחת בצד.
-
הניחו כפית מהמלית על הבצק במרווחים של גודל הרביולי שאתם מעוניינים בו, הברישו את האזורים בין המליות עם מים והניחו את יריעת הבצק השנייה על היריעה עם המלית.
-
לחצו על האזורים בין המילויים ליצירת רביולי וחתכו אותם בעזרת סכין או חותכן עגול.
-
הרתיחו מים בסיר, הוסיפו להם את הסוכר וערבבו היטב. הוסיפו את הרביולי לסיר ובשלו עד שהם יצופו כלפיי מעלה. הוציאו את הרביולי מהמים בעזרת כף עם חורים, הניחו על צלחות הגשה, טפטפו מעל רוטב שוקולד חמים והגישו.