אמנם ציר העוף משמש לנו בדרך כלל כבסיס למרק נהדר או כתיבול למנות עיקריות, אך במהרה תתוודעו לכך שמדובר גם במשקה חם ונהדר שילחם ביעילות בהצטננות.
אופן הכנת הציר עוף:
-
הניחו מחבת גדולה ומשומנת על להבה בינונית-גבוהה, טגנו את הבצל עד שיקבל גוון חום והעבירו לקערה.
-
הניחו סיר משומן על להבה בינונית-גבוהה, הכניסו את העוף ובשלו אותו עד שיקבל גוון כהה יותר. לאחר מכן הנמיכו את האש לעוצמה בינונית, הוסיפו את הבצל המטוגן ובשלו את הכל עם מכסה במשך 20-15 דקות.
-
הוסיפו מים רותחים, מלח ועלי דפנה (תוכלו להוסיף ירקות נוספים במידת הרצון), ובשלו אותם עד שכל הרכיבים יתבשלו ויתרככו.
-
סננו את העצמות, עלי הדפנה והירקות מהציר ומזגו לספל אהוב.
מקור: אביה.פ