דרך נפלאה ופשוטה לדאוג למערכת החיסון ולשמור על עור בריא ולחץ דם תקין של כל בני המשפחה, היא באמצעות קינוח נפלא זה, שמכיל את אחד מהירקות הבריאים ביותר, הקישוא. קישואים מכילים מעט מאוד קלוריות לצד כמויות מכובדות של חומצה פולית, ויטמין A, אשלגן, ברזל ונוגדי חמצון רבי עוצמה. את היתרונות האלו לא תמצאו כמעט באף עוגת שוקולד אחרת, ועוד לא אמרנו מילה על הטעם...
אופן הכנת העוגת שוקולד:
-
חממו את התנור מראש ל-180 מעלות ורססו בספריי שמן תבנית אפייה (22X12).
-
הכניסו לקערה גדולה קמח, קקאו, סודה לשתייה, אבקת אפייה ומלח וערבבו היטב.
-
הכניסו לקערה בינונית סוכר וביצים, וטרפו אותם עד שיתקבל גוון בהיר. לאחר מכן הוסיפו שמן ותמצית וניל. העבירו את תכולת הקערה הבינונית לקערה הגדולה, הוסיפו קישואים ושוקולד צ'יפס, וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה אך לא סמיכה.
-
צקו את התערובת לתבנית האפייה, אפו אותה בתנור במשך 60-50 דקות, והגישו.
מקור: רחל ה.