יש לכם הזדמנות נהדרת להפוך את הקינואה הבריא לחלק מחגיגה אסייתית חמימה ומשביעה, שתעניק לטועמים מנה עשירה של חומצות אמינו חיוניות, וגם תשאיר להם טעם נפלא בפה שיגרום להם להשתוקק לעוד מנה.
אופן הכנת המרק קינואה:
-
שטפו את הקינואה היטב, ולבסוף ייבשו אותה.
-
הניחו סיר גדול על להבה בינונית-גבוהה, הכניסו קינואה, 2 כוסות מים ו-2 כוסות ציר ירקות, והביאו את הסיר לרתיחה. לאחר מכן הנמיכו את הלהבה והמשיכו לבשל עד שהקינואה תספוג את כל הנוזלים, והניחו בצד.
-
הניחו סיר גדול על להבה בינונית, הוסיפו שמן שומשום ושום, טגנו אותם במשך 2-1 דקות, ושימו לב שהשום לא נשרף. כעת, הוסיפו בהדרגה מים, ציר ירקות, רוטב סויה ופטריות, והביאו את הסיר לרתיחה. לאחר מכן, הנמיכו את הלהבה, והמשיכו לבשל על סף רתיחה, כ-10-8 דקות לערך, או עד שהפטריות יתרככו.
-
הוסיפו 2 כרוב סיני, ובשלו במשך 3-2 דקות או עד שיתרככו. הסירו את הסיר מהאש, והוסיפו תרד.
-
צקו את המרק לקערות, והגישו.
מקור: בלה ר.