הארפה היא מעין פיתה בגרסה קולומביאנית, הנחשבת במרכז יבשת אמריקה הלטינית למאכל פופולרי למדי אותו ניתן למלא במגוון עשיר של תוספות. עבור אנשים הרגישים לגלוטן מדובר בתחליף נהדר למאכלי הבצק המסורתיים, ותוכלו להתנסות בטעמיה הנהדרים של הארפה עם מתכון מילוי בשר הבקר הבא.
אופן הכנת הארפה:
-
להכנת הבצק, צקו לקערה גדולה 2 כוסות מים, 1 כפית מלח וכף שמן, ולאחר מכן הוסיפו את קמח התירס. ערבבו את התערובת עד לקבלת מרקם אחיד והניחו בצד.
-
חממו 2 כפות שמן במחבת על אש גבוהה, הוסיפו אליה את בשר הבקר וערבבו עד שישחים קלות. עתה, הכניסו אל המחבת את המלח הנותר, אבקת הבצל, אבקת הצ'ילי והכמון וטגנו על אש בינונית במשך כ-25 דקות.
-
בצעו מן הבצק כדורים (כפי שניתן לראות בתמונה הבאה) ורדדו אותם לקבלת מראה של דסקית שטוחה.
מקור תמונה:
orwhateveryoudo
-
חממו את השמן הנותר במחבת על אש בינונית, טגנו את דסקיות הבצק מכל צד במשך 6-7 דקות, ולאחר מכן הניחו אותן על נייר סופג.
-
ברגע שהבצק מתקרר מעט, מלאו אותו בבשר הבקר, בחסה ובאבוקדו, ואכלו בהנאה!
מקור: עמנואלה כ.