נהוג לחשוב שפסח הוא חג טפל קולינארית, בטח ובטח כשמדובר בקינוחים. לא כך הדבר, במיוחד כשמדובר בעוגת השוקולד-קוקוס הטעימה והמרשימה הזאת.
מקור תמונה:
lis dec
אופן הכנת הבסיס:
-
הקציפו את החלבונים והסוכר לקצף יציב.
-
ערבבו את החלמונים עם אבקת האפיה, וקפלו לתוך הקצף.
-
הוסיפו את הקקאו וערבבו בעדינות עד לקבלת בלילה חלקה.
-
צקו את הבלילה לתבנית אפיה משומנת או עם נייר אפייה, אפו כ-25 דקות בתנור שחומם מראש בטמפרטורה של 180° מעלות, כאשר העוגה מוכנה, הוציאו אותה מהתנור והניחו לה להצטנן.
אופן הכנת הקרם קוקוס:
-
הניחו סיר קטן על אש בינונית, ושימו את כל חומרי הקרם בתוכו.
-
ערבבו עד להמסת החמאה, ומרחו על העוגה הקרה.
אופן הכנת הקרם פודינג:
-
הקציפו את השמנת עם החלב והפודינג לקצף יציב ולא קשה מידי, מירחו על העוגה והניחו במקרר.
אופן הכנת הציפוי:
-
המיסו במיקרוגל או בסיר כפול (בן מארי) את השוקולד, החמאה והחלב עד להיווצרות תערובת משחתית חלקה.
-
הוציאו את העוגה מהמקרר, צקו את הציפוי באופן שווה על על כל העוגה, והחזירו למשך לילה למקרר.
מקור: מתכונים.נט