אין כמו לחם טרי וחם לפתוח אתו ארוחה או להכין ממנו כריכים, והמתכון שלפניכם ללחם איטלקי עוד יהפוך לכוכב אצלכם ואצל קרוביכם. צוותו לו רטבים, גבינות וכל תוספת אחרת שעולה על ראשכם, ותקבלו נשנוש טעים או תוספת נהדרת לארוחה דשנה.
מקור תמונה:
KyleWiTh
אופן הכנת הלחם:
-
בקערה גדולה, ערבבו יחד שמרים, מים חמים וסוכר. הניחו בצד למשך חמש דקות, או עד שהתערובת ממתחילה לתסוס ונוצרות בועות וקצף.
-
הוסיפו לתערובת השמרים שמן זית, מלח, עשבי תיבול, אבקת שום, שבבי בצל, 3 כוסות קמח וערבבו היטב. הוסיפו את הקמח שנותר ולושו כ-10 דקות עד שהבצק הופך לאחיד וקשיח למגע.
-
כסו את קערת הבצק במגבת מטבח נקייה והתפיחו אותו כשעה או עד שהוא מכפיל את נפחו.
-
חממו את התנור ל-190 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפייה ושמנו אותו.
-
הוציאו את הבצק מהקערה, חתכו אותו ל-2 חתיכות ולושו מהן כיכרות לחם אחידות בגודלן.
-
הניחו את הלחמים על תבנית האפייה, הכניסו לתנור ל-35 דקות או עד שהלחם משחים ומוכן. הוציאו מהתנור, צננו כ-15 דקות והגישו.