header

מתכון לחטיף קינמון

הכינו לעצמכם חטיף בריאות בטעם של סתיו עם קינמון, תפוחים ופקאן. הקינמון מכיל מרכיב טבעי הנקרא סינאמאלדהיד, שמגביר את ייצור הורמון הפרוגסטרון ומפחית את ייצור הטסטוסטרון אצל נשים, ועוזר לאזן את רמות ההורמונים בגוף.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 10
רמת קושי: קל
מתכון לחטיף קינמון
רכיבים לחטיף קינמון:
אגוזי פקאן - 220 גר'
שיבולת שועל - 100 גר'
תמרים - 60 גר' (חצויים ומגולענים)
קינמון - 2 כפיות
מלח - ¼ כפית
תפוחים - 220 גר' (קצוצים)
אופן הכנת החטיף קינמון:
  1. חממו את התנור מראש על 180 מעלות.
  2. הניחו נייר אפייה על תבנית אפייה ופזרו עליו את הפקאן ואת שיבולת השועל בשכבה אחידה.
  3. אפו את התבנית בתנור במשך 10-15 דקות, עד ששיבולת השועל והפקאנים יתחילו להיקלות ויפיצו ריח. הוציאו את התבנית, אך אל תכבו עדיין את התנור.
  4. הניחו נייר אפייה חדש על תבנית האפייה והשאירו את הקצוות שלו בחוץ, כך שלבסוף תוכלו לשלוף את המאפה בקלות.
  5. העבירו את הפקאן ושיבולת השועל הקלויים למערבל מזון ביחד עם התמרים, הקינמון והמלח. ערבבו את הכל עד לקבלת תערובת גסה ומתפוררת.
  6. הוסיפו את התפוחים הקצוצים וערבבו בפולסים עד שהתערובת תהפוך לגוש אחד. התהליך עשוי להיות איטי, אך לבסוף הכל אמור להשתלב.
  7. העבירו את התערובת לתבנית האפייה השנייה שהכנתם, ושטחו אותה בעזרת מרית עד שתתקבל שכבה שטוחה וישרה שתכסה את כל תבנית האפייה.
  8. אפו את התערובת בתנור במשך 20 דקות.
  9. אחרי שהוצאתם את התערובת, תנו לה להתקרר במשך 10-15 דקות, וחתכו אותה למלבנים, אותם תוכלו לשמור במקרר עד לחודש בקופסה סגורה.
מקור: אלונה ברנשטיין
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.