עדשים הן אמנם קטניות זעירות מימדים – אך בתוכן מסתתר עולם שלם של בריאות, כשהן כוללות בתוכן שלל רכיבים תזונתיים מצוינים לגוף, ובעיקר לא מעט חלבונים חיוניים. אם אתם רוצים לנצל את כוחן של העדשים עבור הגוף שלכם ולהכין לעצמכם מאפה טעים במיוחד, אנחנו מציעים לכם ללכת על הלחם הנהדר הזה שמורכב מעדשים יחד עם עוד מספר ירקות בריאים ומומלצים ביותר.
רכיבים ללחם עדשים אדומות:
אופן הכנת הלחם עדשים אדומות:
-
הניחו בסיר את העדשים יחד עם ציר הירקות, ובשלו על להבה נמוכה עד שהנוזל נספג והעדשים מתרככות.
-
שפכו את העדשים מהסיר למסננת והמתינו עד שכל הנוזלים העודפים יתנקזו החוצה.
-
בזמן שהעדשים מתבשלות, טגנו מעט את הירקות על השמן במחבת, עד שהם מתחילים להזהיב.
-
הניחו בקערה את העדשים המבושלות, הירקות והביצה וערבבו. תבלו עם מלח ופלפל לפי טעמכם וערבבו.
-
שפכו את התערובת לתוך תבנית משומנת לאפיית לחם המתאימה לכ-500 גרם, ואפו בתנור על חום של 190 מעלות (180 עם מאוורר) כ-40-50 דקות, עד שהלחם מתנפח, משחים ונהפך יציב.