header

מתכון ללחם עדשים אדומות

עדשים הן אמנם קטניות זעירות מימדים – אך בתוכן מסתתר עולם שלם של בריאות, כשהן כוללות בתוכן שלל רכיבים תזונתיים מצוינים לגוף, ובעיקר לא מעט חלבונים חיוניים. אם אתם רוצים לנצל את כוחן של העדשים עבור הגוף שלכם ולהכין לעצמכם מאפה טעים במיוחד, אנחנו מציעים לכם ללכת על הלחם הנהדר הזה שמורכב מעדשים יחד עם עוד מספר ירקות בריאים ומומלצים ביותר.

זמן הכנה: 30 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון ללחם עדשים אדומות מקור תמונה: Great British Chefs
רכיבים ללחם עדשים אדומות:
ציר מרק ירקות - 400 מ"ל (קנוי או עשוי על פי המתכון הבא)
שמן צמחי - 1 כף
בצל יבש - 1 (קצוץ דק)
שן שום - 1 (כתושה)
בצל ירוק - 1 (קצוץ)
ביצה - 1 (טרופה)
פלפל ירוק מתוק - ½ (קצוץ)
מלח - לפי הטעם (לתיבול)
פלפל שחור - לפי הטעם (לתיבול)
אופן הכנת הלחם עדשים אדומות:
  1. הניחו בסיר את העדשים יחד עם ציר הירקות, ובשלו על להבה נמוכה עד שהנוזל נספג והעדשים מתרככות.
  2. שפכו את העדשים מהסיר למסננת והמתינו עד שכל הנוזלים העודפים יתנקזו החוצה.
  3. בזמן שהעדשים מתבשלות, טגנו מעט את הירקות על השמן במחבת, עד שהם מתחילים להזהיב.
  4. הניחו בקערה את העדשים המבושלות, הירקות והביצה וערבבו. תבלו עם מלח ופלפל לפי טעמכם וערבבו.
  5. שפכו את התערובת לתוך תבנית משומנת לאפיית לחם המתאימה לכ-500 גרם, ואפו בתנור על חום של 190 מעלות (180 עם מאוורר) כ-40-50 דקות, עד שהלחם מתנפח, משחים ונהפך יציב.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.