מה תגידו אם נספר לכם שאפשר להכין קלצונה מושלם בבית בלי כל הבלגן שכרוך בתהליך? המתכון הידידותי הזה מתחיל עם בצק מוכן לפיצה שתוכלו לקנות בכל חנות, וניתן להוסיף לו כל דבר אחר שתרצו ליהנות מטעמו ומרקמו במאפה. רק צריך לשים את הבצק על תבנית אפייה, להכניס לתנור ותוך 40 דקות יש לכם ארוחת ערב נהדרת לכל המשפחה! והדבר הטוב ביותר – השיש יישאר נקי לחלוטין!
אופן הכנת הקלצונה:
-
חממו את התנור מראש ל-180 מעלות.
-
שמנו תבנית אפייה עם תרסיס השמן והניחו עליו את אחד החלקים של בצק הפיצה המוכן. מתחו אותו כך שיכסה את כל קצוות התבנית.
-
מרחו על הבצק את רוטב המרינרה עם כף, והשאירו כ-2 ס"מ מהקצוות שלו ללא רוטב.
-
כסו את הבצק באופן שווה בכל חלקיו עם גבינת מוצרלה.
-
כעת תוכלו לשים כל תוספת שתרצו ושאתם אוהבים לשים על פיצה, כשמומלץ לחלק את התוספות לאורך הקלצונה. לדוגמה, ברבע האחד שלו פזרו גבינות צ'דר ופרמז'ן מגורדות, ברבע השני גמבה ופטריות, ברבע השלישי זיתים שחורים וטונה וברבע הרביעי קוביות אננס.
-
הניחו את הבצק הנותר על גבי הבצק שבתבנית וקפלו את הקצוות של הבצק התחתון על גבי הבצק העליון. צבטו את הקצוות של הבצק התחתון והעליון יחדיו כדי לאטום את הקלצונה.
-
הברישו את הבצק עם שמן זית ובזקו מעל מלח.
-
צרו 2 חתכים קטנים בצורת X בחלק הימני והשמאלי של הבצק כדי שיוכלו להשתחרר משם אדים בזמן האפייה.
-
אפו למשך 40 דקות או עד שהקלצונה מקבל צבע שחום-זהוב
-
חתכו והגישו.