כדי להכין את מתאבן הגבינה העשיר הזה צריך רק 6 רכיבים, והוא מספק דרך נפלאה לפתוח סעודות חגיגיות או את ערב חג השבועות. לא רק שהוא מתבסס על גבינת פטה עשירה עם שדרוג מתוק, שכן ישראל היא הרי ארץ חלב ודבש, הוא גם כולל את הזיתים הנפלאים והשמן המופק מהם שארצנו ידועה בהם במיוחד. בקיצור, פשוט חגיגה של טעמים!
רכיבים לגבינת פטה אפויה עם זיתים ודבש:
אופן הכנת הגבינת פטה אפויה עם זיתים ודבש:
-
חממו תנור מראש לחום של 180 מעלות.
-
בינתיים יבשו את גבינת הפטה שלכם בעזרת מגבת מטבח נקייה כדי לספוג את מי המלח.
-
זלפו שמן זית במרכז כלי האפייה שלכם והניחו עליו את גבינת הפטה. ניתן לחצות אותה לשני חלקים, אך יש לקחת בחשבון שזמני הבישול יהיו שונים.
-
פזרו את הזיתים באופן אחיד מסביב לגבינה והניחו מעליהם 5-6 ענפי טימין, יותר או פחות לפי הטעם.
-
נסו למרוח באופן אחיד בערך כף של דבש על גבינת הפטה, ואז טפטפו מעל עוד קצת שמן זית.
-
הכניסו לתנור למשך 30 דקות ואז העבירו אותו למצב צלייה למשך 3-4 דקות כדי לקבל גוון חום קל בחלק העליון של המנה.
-
לסיום, הוציאו את כלי האפייה שלכם מהתנור, הוסיפו עוד כף או שתיים של דבש מעל הכל, ערבבו את הזיתים והגישו לשולחן.
טיפ השף:
רצוי להגיש את המנה לצד לחם מסוג אהוב, אך חובבי הגבינות יכולים ליהנות ממנה גם כפי שהיא.