header

מתכון לכוסיות מצה בריי בתנור

הגרסה הייחודית הזו של מצה בריי בתנור בהחלט תגרום לכם לרצות לטעום מה יש לה להציע, ותנו לנו לגלות לכם שהתשובה היא לא מעט. אתם עומדים להכין כוסיות מקסימות ממצות, להן תוסיפו כל מאכל או רכיב מתוק אחר שיתחשק לכם, שיהפוך אותן למתקתקות עוד יותר ולתענוג גדול בפסח.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 10
רמת קושי: קל
מתכון לכוסיות מצה בריי בתנור מקור תמונה: Joy Bauer
רכיבים לכוסיות מצה בריי:
מצות - 2
חמאה - 1 כף (מומסת, פלוס עוד קצת לשימון תבנית מאפינס)
ביצה - 1 (טרופה)
סוכר חום - 2 כפות
מלח - ½ כפית
קינמון - ½ כפית
אופן הכנת הכוסיות מצה בריי:
  1. חממו את התנור מראש ל-190 מעלות ושמנו תבנית מאפינס עם 10 גומות בעזרת חמאה.
  2. הניחו את המצות בקערה גדולה ושברו אותן עם הידיים לחתיכות קטנות.
  3. שפכו מים רותחים על חתיכות המצה וערבבו כדי שייספגו את הנוזלים.
  4. סננו את חתיכות המצה במסננת והחזירו אותן לקערה.
  5. הוסיפו לקערה כפית חמאה מומסת, ביצה טרופה, סוכר חום, מלח וקינמון, וערבבו עד שהכל משתלב היטב.
  6. חלקו את התערובת בין 10 הגומות שבתבנית האפייה. השתמשו באצבעות כדי ללחוץ את התערובת לתוך כל גומה, כך שתיווצר צורה שקועה שצדדיה מכסות לחלוטין את גומת המאפינס.
  7. הכניסו את התבנית למרכז התנור ואפו למשך 13-14 דקות, עד שהכוסיות משחימות והופכות למעט פריכות.
  8. הוציאו את התבנית מהתנור ותנו לכוסיות להתקרר.
  9. כשהכוסיות קרות, העבירו סביב כל גומה קצה של סכין כדי לשחרר אותן מעט. הוציאו בעדינות כל כוסית – נסו להחליק אותן החוצה – והעבירו אותן לתבנית אפייה שטוחה מכוסה בנייר אפייה.
  10. לפני ההגשה, הכניסו את הכוסיות לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות למשך 10 דקות כדי שיהיו מעט פריכות וחמימות.
  11. הוציאו את הכוסיות מהתנור והוסיפו לתוכן את התוספת המועדפת עליכם, כשהאפשרויות הן אינסופיות – שמנת חמוצה, יוגורט, ריבה, ממרח שוקולד, תפוח מקורמל, שימורי פירות, קומפוט וכדומה...
מקור: אנג'לה חודייקוב
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.