header

מתכון לגרטן חצילים

גרטן הוא תבשיל קדירה מסורתי צרפתי, שבבסיסו עומדים לרוב שלושה מרכיבים דומיננטיים: שמנת, גבינות וירק כלשהו. גרסת הגרטן המוכרת ביותר היא זו המבוססת על תפוחי אדמה, אבל היום החלטנו לגוון ולהחליף אותם בירק מפתיע, שמשתלב בצורה נהדרת עם המנה ומחמיא בצורה יוצאת דופן למרקם שמאפיין אותה. הכירו את המתכון הפשוט אך הנהדר שלנו לגרטן חצילים קרמי ועשיר, שיפגיש את המטבח המסורתי-צרפתי עם הבלקני, לדייט קולינרי בלתי נשכח.
זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
מתכון לגרטן חצילים מקור תמונה: foodnetwork.com
רכיבים לגרטן חצילים:
שמן זית - לטיגון
חציל - במשקל של כ-350 גרם (לא מקולף, פרוס לפרוסות בעובי 2 ס"מ)
ביצה - 1 (גדולה)
חלב - ¾ כוס (3% ומעלה)
שמנת לבישול - ¼ כוס
גבינת פרמז'ן - ½ כוס + 2 כפות (מגורדת)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם (טחון)
רוטב מרינרה - ½ כוס (ניתן להמיר ברוטב עגבניות ביתי או קנוי רגיל)
אופן הכנת גרטן חצילים:
  1. חממו מראש תנור ל-200 מעלות.
  2. מלאו תחתית של מחבת גדולה בשמן זית והניחו על להבה בינונית. כשהשמן חם, טגנו כמה פרוסות חצילים בכל פעם, עד להשחמת שני הצדדים, כ-5 דקות. בסיום העבירו את החצילים לקירור וייבוש על גבי נייר סופג.
  3. בקערה קטנה ערבבו גבינת ריקוטה, ביצה, ¾ כוס חלב, ¼ כוס שמנת, ½ כוס פרמז'ן, מלח ופלפל שחור. טעמו, ותקנו עם מלח ופלפל בהתאם לצורך.
  4. קחו 2 תבניות חסינות חום, שימו בכל אחת מהן שכבה של פרוסות חצילים, פזרו מעל פרמז'ן, מלח, פלפל וחצי מכמות רוטב המרינרה. מעל הניחו שכבה נוספת של פרוסות חציל, עוד קצת מלח ופלפל, חצי מתערובת הריקוטה עבור כל תבנית ופזרו מעל באופן אחיד את שארית גבינת הפרמז'ן.
  5. הניחו את 2 תבניות הגרטן בתוך תבנית אפייה גדולה והכניסו לתנור למשך 25-30 דקות או עד להשחמת החלק העליון. הגישו חם ואכלו בתיאבון ובהנאה!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.