header

מתכון לנתח קצבים עם סלק אפוי וטחינה

משוגעים על בשר איכותי? רוצים לקשט את שולחן החג או השבת עם מנת גורמה משובחת ומפתיעה שקל להכין? יש לנו את המנה שהולכת לעשות את זה עבורכם בגדול! גלו את המתכון הנהדר שלנו לנתחי שייטל צרובים ועסיסיים בתיבול חריף מתוק, שמונחים על מצע של טחינה לצד סלק מעוך וחרוך מבחוץ אך נימוח מבפנים. המנה הזו תיקח את הבישולים שלכם צעד אחד קדימה, תגרה את בלוטות הטעם של כל הטועמים ותסחט הרבה מאוד מחמאות. בתיאבון!
זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לנתח קצבים עם סלק אפוי וטחינה מקור תמונה: bonappetit.com
רכיבים לנתח קצבים עם סלק אפוי וטחינה:
סלק טרי - 2 צרורות (נקי, יבש)
שמן זית - 6 כפות (מחולקות)
מלח גס - לפי הטעם
פלפל חריף - 1 (חלפניו או קאיין, פרוס לטבעות)
דבש - 2 כפות
טחינה - 6 כפות (גולמית)
מיץ לימון - ¼ כוס (מלימון טרי)
מים - ¼ כוס (קרים)
בשר שייטל - 4 נתחים (כ-½ ק"ג)
בצל ירוק - 2 גבעולים (חתוכים דק)
שבבי צ'ילי - להגשה
אופן הכנת נתח קצבים עם סלק אפוי וטחינה:
  1. חממו תנור מראש ל-230 מעלות. ערבבו בקערה את הסלק ביחד עם 1 כף שמן זית, שמנו אותו היטב, העבירו לתבנית מרופדת בנייר אפייה, תבלו במלח לפי הטעם והכניסו לאפייה של 45-50 דקות, עד שהוא חרוך מבחוץ ורך מבפנים. במחצית הזמן הפכו את הסלקים. בסיום הוציאו והניחו בצד.
  2. ערבבו בקערה קטנה את טבעות הפלפל החריף, חומץ, דבש ו-2 כפות שמן זית. תבלו במלח לפי הטעם.
  3. בקערה קטנה נפרדת ערבבו טחינה, מיץ לימון ו-2 כפות שמן זית ביחד עם מים קרים עד לקבלת מרקם חלק וסמיך. תבלו עם מלח לפי הטעם.
  4. תבלו את נתחי השייטל במלח. חממו 1 כף שמן זית במחבת גדולה על להבה בינונית-גבוהה. טגנו את הנתחים תוך שאתם הופכים אותם מצד לצד מספר פעמים עד להשחמה בשני הצדדים, כ-5-7 דקות בהתאם למידת העשייה הרצויה.
  5. העבירו את השייטל אל קרש חיתוך ואפשרו לו לנוח במשך 5 דקות.
  6. העבירו את תערובת הטחינה לצלחות ההגשה בעזרת כף, מעכו את הסלק הצלוי בעזרת כף היד שלכם או בעזרת צד שטוח של סכין קצבים והניחו בצלחות.
  7. חתכו את נתחי השייטל המבושלים לפרוסות שוות והניחו במספר שווה בכל צלחת מעל הטחינה ולצד הסלק. קשטו עם שבבי צ'ילי מעל ומעט בצל ירוק חתוך. הגישו והתענגו בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
תכנים קשורים: ראש השנה , פסח , סלק , בשר , חגים , טחינה , גורמה
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.