מחפשים מנה חורפית בריאה ומרעננת במיוחד? הכירו את דייסת פירות ההדר המתוקה והנהדרת הזו, שתהפוך כל יום קר למושלם! בזכות שילוב נהדר בין קלמנטינות ואשכולית, לא רק שתיהנו מטעמם הנפלא של פירות החורף, אלא גם תזכו לשלל יתרונות בריאותיים כמו גם לחיזוק המערכת החיסונית של גופכם. גם לגרעיני החמנייה, המוסיפים טעם לדייסה, יש סגולות נפלאות כגון שמירה על בריאות הלב, ולכן זהו פשוט המתכון המושלם עבורכם. אז קדימה, הכינו אותו לכל המשפחה!
מקור תמונה:
bbcgoodfood
רכיבים למתכון לדייסת פירות הדר:
אופן הכנת המתכון לדייסת פירות הדר:
-
ערבבו בקערה גדולה קליפת קלמנטינה מגוררת, תמצית וניל, שיבולת שועל ומים. כסו את הדייסה שקבלתם, והשאירו אותה בחוץ או במקרר כל הלילה.
-
ערבבו בקערה נפרדת קלמנטינות עם אשכולית ועלי נענע. כסו אותה והכניסו למקרר.
-
למחרת, בשלו במחבת על להבה גדולה את הדייסה מהסעיף הראשון עד לרתיחה, ואם היא עדיין לא סמיכה בנקודת זמן זו - המשיכו לבשל עד לקבלת המרקם הרצוי תוך כדי ערבוב מפעם לפעם.
-
חלקו את התערובת ל-4 קערות, ופזרו מעל כל אחת מהן, באופן שווה, מתערובת פירות ההדר שהכנתם בסעיף 2, מגרעיני החמנייה, מהאגוזים ומהיוגורט.
-
הגישו את הדייסות לשולחן, או הכניסו למקרר לשימוש עתידי. בתיאבון!
טיפ השף:
ניתן לחמם את הדייסה למחרת בעזרת מעט מים רותחים.