header

גביעי פילו במילוי גבינות, תבלינים ושמן אגוזי לוז

את מאפה הקאפקייק כבר התרגלנו לראות בכל מיני צורות, צבעים וטעמים – ולרוב הוא מתוק ומוגש כקינוח בסוף ארוחה או חגיגה כלשהי; אך המתכון הבא שלפניכם הופך את הקאפקייק למאפה גבינתי, מתובל וטעים שאפשר להגיש כמנה ראשונה או ככיבוד מלוח לאורחים. הפלוס הגדול כאן הוא השימוש בשמן אגוזי לוז – שלו יתרונות בריאותיים רבים והוא מומלץ בכל פה.

 

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 20
רמת קושי: קל
גביעי פילו במילוי גבינות, תבלינים ושמן אגוזי לוז מקור תמונה: RecipeLand
רכיבים לגביעי פילו:
בצק פילו - 6 עלים
שמן אגוזי לוז - ¼ כוס (מחומם)
רכיבים למילוי גבינות, תבלינים ושמן:
גבינה לבנה - 220 גרם
גבינת עיזים - 60 גרם
ביצים - 2 (גדולות)
שמנת לבישול - ¼ כוס
עלי בזיליקום - 2 (קצוצים)
רוזמרין - ¼ כפית
טימין - ⅛ כפית
מלח - קורט
אופן הכנת הגביעי פילו:
  1. הברישו כל עלה פילו בשמן מחומם, וסדרו את העלים בערימה זה על גבי זה.
  2. חתכו את שולי הערימה שיצרתם למלבן בגודל של 30X40 ס"מ, ואז בצעו ממנה כ-20 ריבועים בגודל 3 סנטימטרים כל אחד.
  3. שמנו תבנית קאפקייקס קטנה, בעלת 20 שקעים לפחות, בשמן אגוזי הלוז.
  4. סדרו כל ריבוע בצק שחתכתם בתוך שקע משלו בתבנית הקאפקייקס; שטחו את פינותיו של כל אחד מהקאפקייקים על גבי התבנית כדי לייצר צורת עלי כותרת באפייה. הכניסו את התבנית לקירור.
אופן הכנת המילוי גבינות, תבלינים ושמן:
  1. בקערה גדולה ערבבו את כל מרכיבי המילוי עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. הוציאו את תבנית הקאפקייקס מהקירור, ומזגו את התערובת שהכנתם לתוך כל אחד מהקאפקייקים באופן שווה.
  3. אפו בתנור בחום של 180 מעלות, עד שהגביעים מזהיבים והתערובת טופחת קלות.
  4. חלצו את הקאפקייקס מן התבנית והגישו. בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.