את מאפה הקאפקייק כבר התרגלנו לראות בכל מיני צורות, צבעים וטעמים – ולרוב הוא מתוק ומוגש כקינוח בסוף ארוחה או חגיגה כלשהי; אך המתכון הבא שלפניכם הופך את הקאפקייק למאפה גבינתי, מתובל וטעים שאפשר להגיש כמנה ראשונה או ככיבוד מלוח לאורחים. הפלוס הגדול כאן הוא השימוש בשמן אגוזי לוז – שלו יתרונות בריאותיים רבים והוא מומלץ בכל פה.
מקור תמונה:
RecipeLand
רכיבים למילוי גבינות, תבלינים ושמן:
אופן הכנת הגביעי פילו:
-
הברישו כל עלה פילו בשמן מחומם, וסדרו את העלים בערימה זה על גבי זה.
-
חתכו את שולי הערימה שיצרתם למלבן בגודל של 30X40 ס"מ, ואז בצעו ממנה כ-20 ריבועים בגודל 3 סנטימטרים כל אחד.
-
שמנו תבנית קאפקייקס קטנה, בעלת 20 שקעים לפחות, בשמן אגוזי הלוז.
-
סדרו כל ריבוע בצק שחתכתם בתוך שקע משלו בתבנית הקאפקייקס; שטחו את פינותיו של כל אחד מהקאפקייקים על גבי התבנית כדי לייצר צורת עלי כותרת באפייה. הכניסו את התבנית לקירור.
אופן הכנת המילוי גבינות, תבלינים ושמן:
-
בקערה גדולה ערבבו את כל מרכיבי המילוי עד לקבלת תערובת אחידה.
-
הוציאו את תבנית הקאפקייקס מהקירור, ומזגו את התערובת שהכנתם לתוך כל אחד מהקאפקייקים באופן שווה.
-
אפו בתנור בחום של 180 מעלות, עד שהגביעים מזהיבים והתערובת טופחת קלות.
-
חלצו את הקאפקייקס מן התבנית והגישו. בתיאבון!