header

מתכון לפוביציטה מלוחה במילוי פסטו וקשקבל

בפעם הראשונה שחיה דר מבלוג האוכל fromhayawithlove שמעה על הפוביציטה, זה היה בגרסתה המקורית; עוגת שמרים עם המון שבילי שוקולד, שמוצאה בסלובניה וקרואטיה. היא הכינה אותה כבר פעמים רבות ורצתה לגוון קצת, אז היא קיבלה רעיון גאוני להכין את המאכל הזה עם מילוי מלוח של פסטו וקשקבל. את המתכון הנהדר שלה לפינוק העשיר הזה היא שמחה לשתף איתכם, כי גם לכם מגיע ליהנות ממנה טעימה שכזאת!

זמן הכנה: 40 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: בינוני
רכיבים למתכון לפוביציטה מלוחה:
קמח - 280 גרם
שמרים טריים - 12 גרם (או 5 גרם שמרים יבשים)
סוכר - 40 גרם
ביצה - 1 (גדולה)
חלב - 130 מ"ל
חמאה - 50 גרם (בטמפרטורת החדר)
מלח - 6 גרם
רוטב פסטו - 300 גרם
גבינת קשקבל - 200 גרם
ביצה - 1 (לציפוי)
חלב - 1 כפית (לציפוי)
אופן הכנת המתכון לפוביציטה מלוחה:
  1. הכניסו לקערת מיקסר את כל החומרים פרט לפסטו, קשקבל, מלח ורכיבי הציפוי. ערבבו באמצעות וו לישה למשך 10 דקות על המהירות הכי נמוכה - אחרי 7 דקות מתוך ה-10, הוסיפו את המלח.
  2. העבירו את הבצק לקערה אחרת במידת הצורך וכסו את הכלי בניילון נצמד לתפיחה כפולה, לפחות לשעה.
  3. לאחר התפיחה הכינו משטח מאובק בקמח ופיתחו את הבצק למידות 65X45 ס"מ.
  4. מרחו את הפסטו על הבצק הפתוח ואז פזרו מעל את הגבינה.
  5. גלגלו את הבצק לרולדה, קפלו לצורת S ושימו בתבנית.
  6. המתינו עד לתפיחה כפולה של הפוביציטה בתבנית ובינתיים ערבבו בכלי קטן ביצה טרופה עם כפית חלב לציפוי וחממו מראש תנור ל-170 מעלות.
  7. אחרי התפיחה הנוספת מרחו את המאפה בתערובת הביצה והחלב. הכניסו לתנור עד להזהבה - כ-40 דקות.
  8. בסיום האפייה העבירו את הפוביציטה לרשת צינון ואחרי הקירור איכלו בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: