מאכל הפריטטה הוא למעשה מאכל ביצים מטוגן מהמטבחים הספרדי והאיטלקי, והוא מכיל בתוכו שילובים מעניינים ביותר. היום אתם הולכים ללמוד כיצד להכין פריטטה פלפל מיוחדת במינה שתסעיר את חושי הטעם שלכם ותגרום לאורחים שלכם לדרוש את המתכון הפשוט הזה במהרה.
מקור תמונה:
bonappetit
אופן הכנת פריטטה פלפל:
-
חממו תנור ל-200 מעלות.
-
הניחו פלפלים בתוך תבנית מצופה בנייר אפייה, טפטפו מעט שמן זית על כל הפלפלים, תבלו במלח וצלו אותם בתנור.
-
הפכו את הפלפלים כל 5 דקות והמשיכו בצלייה עד להתרככות – כ-25 דקות.
-
הוציאו את הפלפלים מהתנור, הניחו להם להתקרר, הסירו את הגרעינים ופרסו אותם לפרוסות עבות.
-
הניחו במחבת בינונית תפוחי אדמה ובצל, תבלו במלח, כסו בשמן והניחו מעל להבה בינונית.
-
לאחר 3 דקות, החלו בערבובים תכופים וגירוד תחתית המחבת בעזרת כף עץ, עד שהבצל ותפוחי האדמה רכים דיים – כ-25 דקות.
-
חלק מהתערובת עלולה להידבק לתחתית וחלק מתפוחי האדמה עלולים להישבר – זה בסדר, שני הדברים האלה יכולים לקרות.
-
טועמים ובודקים אם התערובת רכה, מעבירים אותה לקערה בינונית, מניחים לה להתקרר ומוסיפים לקערה את הפלפלים הקלויים.
-
מנקים את המחבת ומכניסים אותה לתנור לחימום, ובזמן הזה מקציפים ביצים בקערה גדולה ומתבלים במלח.
-
הרימו את הירקות שבתערובת הירקות מן השמן בעזרת מלקחיים, והוסיפו אותם לקערת הביצים המוקצפות – הניחו את שמן הירקות הנותר בצד.
-
הוציאו את המחבת מהתנור, הוסיפו אליה 3 כפות משמן הירקות ואז שפכו לתוכה את תערובת הביצים והירקות.
-
בעזרת מרית גומי משכו את תערובת הביצים מקצוות המחבת לעבר המרכז כדי לאפשר לתערובת הלא מבושלת לזרום מלמטה ולהעביר את החום גם למרכז – זה יעזור לפריטטה להתבשל באופן שווה.
-
הכניסו את המחבת חזרה לתנור ואפו עד להשחמה – כ-10-14 דקות.
-
הוציאו את המחבת מהתנור, הניחו לפריטטה להתקרר כ-5-10 דקות, הפכו אותה על מגש, חתכו והגישו אל השולחן.