header

מתכון לעוגת בננה ספליט

את הקינוח הקיצי והממכר "בננה ספליט" הרבה מאוד אנשים אוהבים בשל הטעמים של גלידה ובננה המשתלבים ביחד בתיאום מושלם. טעמי הגלידות עשויים להשתנות בהתאם למסורת מקומית וברוב המקרים נהגו להוסיף למנה סירופים וציפויים מפנקים נוספים. כעת, אתם תזכו להכיר גרסה אחרת של הקינוח הטעים הזה בצורת עוגה שתוכלו לאכול בכל רגע ביום ללא מקפיא, אבל בלי להתפשר על הטעם.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת בננה ספליט מקור תמונה: tasteofhome
רכיבים לעוגת בננה ספליט:
חמאה - ½ כוס (רכה)
סוכר - ½1 כוסות
ביצים - 2 (גדולות, בטמפרטורת החדר)
בננה - ½1 כוסות - 3 בננות גדולות (מעוכות)
שמנת חמוצה - 1 כוס
תמצית וניל - 2 כפיות
קמח - 2 כפות
סודה לשתיה - 1 כפית
מלח - ¾ כפית
דובדבנים מסוכרים - 500 גרם (קצוצים, ללא נוזלים)
שוקולד צ'יפס - 2 כוסות
מיני מרשמלו - 250 גרם
אופן הכנת העוגת בננה ספליט:
  1. חממו תנור ל-190 מעלות ושמנו קלות תבנית אפייה בגודל 38X26.
  2. ערבבו בקערה גדולה את החמאה והסוכר במשך כ-2 דקות עד לקבלת מרקם אחיד דמוי פירורים.
  3. הוסיפו ביצים וערבבו היטב, לאחר מכן הוסיפו בננה, שמנת ותמצית וניל וערבבו יחדיו.
  4. בקערה נוספת, ערבבו קמח, סודה לשתייה ומלח והוסיפו אותם בהדרגה תוך כדי ערבוב אל קערת תערובת הבננה.
  5. העבירו את התערובת אל תבנית האפייה והכניסו אל התנור למשך 18-20 דקות, או עד לבדיקת קיסם – דקירה במרכז העוגה ובדיקה שהוא יוצא נקי.
  6. הוציאו את העוגה ופזרו מעל דובדבנים, שוקולד צ'יפס ומיני מרשמלו והכניסו חזרה אל התנור לאפייה של 3-5 דקות.
  7. הוציאו את העוגה מן התנור, הניחו לה להתקרר מעט והגישו לאורחים.
טיפ השף:
ניתן להוסיף על העוגה לאחר שהיא מוכנה גם שבבי בננה ושבבי בוטנים מלוחים
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.