עוגות פאי ועוגיות פאי קטנות ודאי מוכרות לרובכם, אבל על עוגיות וופי פאי אנו בטוחים שלא שמעתם. למעשה, זוהי המצאה אמריקאית גאונית ומשובחת – עוגה אישית המורכבת משתי שכבות בצק שביניהן מלית מתוקה. כעת, גם אתם תוכלו להכין אותה בגרסה טעימה במיוחד המשלבת אוכמניות ולימון, כך שהטעם הממכר שלהן יגרום לכם לחשוב עליהן כל היום.
מקור תמונה:
tasteofhome
אופן הכנת הבצק עוגיות:
-
חממו תנור ל-180 מעלות, סדרו לכם משטח עבודה עם תבנית ופרסו עליה נייר אפייה.
-
הקציפו בקערה גדולה חמאה וסוכר עד לקבלת מרקם קל ואוורירי, הוסיפו ביצה ותמצית וניל וערבבו היטב.
-
בקערה נפרדת, ערבבו ¼1 כוסות קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.
-
הוסיפו לאט את קערת הקמח אל קערת הקציפה, תוך כדי שאתם מוסיפים את הריוויון.
-
ערבבו בקערה נפרדת אוכמניות, גרידת לימון ואת הקמח שנותר, הוסיפו אותם אל הקערה הגדולה וקפלו את התערובת עד לקבלת בצק.
-
הניחו כף של בצק על נייר האפייה וחזרו על פעולה זו עד שהבצק נגמר – חשוב לשים לב להניח את כפות הבצק במרחק אחת מהשנייה.
-
הכניסו את התבנית לתנור ואפו עד אשר השוליים מקבלים גוון חום, כ-10-12 דקות.
-
הוציאו את התבנית מהתנור, הסירו את העוגיות מהתבנית ופזרו אותן במחבת או צלחת כדי שיתקררו – חשוב לא להניח אותן אחת על השנייה.
אופן הכנת המלית עוגיות:
-
ערבבו בקערה גדולה חמאה ושמנת עד לקבלת תערובת אחידה.
-
הוסיפו אל הקערה דבש, גרידת לימון ותמצית וניל, ערבבו היטב והוסיפו לאט את אבקת הסוכר עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
-
זלפו את תכולת הקערה על חצי מכמות העוגיות וכסו אותן בעזרת החצי השני.
-
מקמו את העוגיות במיכל מתאים והניחו במקרר להצטננות לפני הגשה.