את ממרח האריסה כמעט כולנו מכירים, על שלל מידותיו החריפות שיש. עם זאת, במטבח התוניסאי המקורי, הממרח האדום הזה עשיר בפלפלי צ'ילי שונים שגורמים לו להיות חריף במיוחד. כעת, גם אתם תוכלו להכין את הגרסה החריפה והטעימה של הממרח התוניסאי הממכר הזה.
מקור תמונה:
bonappetit
אופן הכנת האריסה:
-
הניחו את 3 סוגי הצ'ילי – דה ארבול, גוואחיו ופובלנו – בקערת זכוכית עמידה לחום וצקו מים רותחים כך שיכסו אותם. כסו את הקערה בניילון נצמד והניחו בצד למשך 15-20 דקות.
-
לאחר שפלפלי הצ'ילי התקררו והתרככו, נקזו את המים, עטו כפפות והחלו להסיר גבעולים וזרעים מהפלפלים.
-
חממו מחבת קטנה מעל אש בינונית וקלו את זרעי הכמון והכוסברה למשך כ-3 דקות.
-
העבירו את הזרעים לקערת בלנדר, הוסיפו שום וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה ומשחתית.
-
הוסיפו את פלפלי הצ'ילי וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
-
הוסיפו מיץ לימון, חומץ, רסק עגבניות, פפריקה ומלח וערבבו היטב עד לקבלת מרקם אחיד, הנמיכו את עוצמת הבלנדר, הוסיפו חצי כוס שמן זית וערבבו היטב.
-
העבירו את האריסה לצנצנת זכוכית נמוכה וצקו את שמן הזית הנותר מעל, הניחו במקרר לשימוש עתידי.
טיפ השף:
האריסה טובה לשימוש עד חודש לאחר ההכנה כל עוד שומרים אותה במקרר.