header

מתכון לממרח אריסה

את ממרח האריסה כמעט כולנו מכירים, על שלל מידותיו החריפות שיש. עם זאת, במטבח התוניסאי המקורי, הממרח האדום הזה עשיר בפלפלי צ'ילי שונים שגורמים לו להיות חריף במיוחד. כעת, גם אתם תוכלו להכין את הגרסה החריפה והטעימה של הממרח התוניסאי הממכר הזה.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לממרח אריסה מקור תמונה: bonappetit
רכיבים לאריסה:
צ'ילי דה ארבול - 15 (מיובשים)
צ'ילי גוואחיו - 2 (מיובשים)
צ'ילי פובלנו - 1 (מיובש)
זרעי כוסברה - ½1 כפיות
שיני שום - 3 (כתושות)
מיץ לימון - 2 כפות (טרי)
פפריקה מעושנת - ½1 כפיות
מלח - 1 כפית
שמן זית - ¾ כוס (מחולק)
אופן הכנת האריסה:
  1. הניחו את 3 סוגי הצ'ילי – דה ארבול, גוואחיו ופובלנו – בקערת זכוכית עמידה לחום וצקו מים רותחים כך שיכסו אותם. כסו את הקערה בניילון נצמד והניחו בצד למשך 15-20 דקות.
  2. לאחר שפלפלי הצ'ילי התקררו והתרככו, נקזו את המים, עטו כפפות והחלו להסיר גבעולים וזרעים מהפלפלים.
  3. חממו מחבת קטנה מעל אש בינונית וקלו את זרעי הכמון והכוסברה למשך כ-3 דקות.
  4. העבירו את הזרעים לקערת בלנדר, הוסיפו שום וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה ומשחתית.
  5. הוסיפו את פלפלי הצ'ילי וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. הוסיפו מיץ לימון, חומץ, רסק עגבניות, פפריקה ומלח וערבבו היטב עד לקבלת מרקם אחיד, הנמיכו את עוצמת הבלנדר, הוסיפו חצי כוס שמן זית וערבבו היטב.
  7. העבירו את האריסה לצנצנת זכוכית נמוכה וצקו את שמן הזית הנותר מעל, הניחו במקרר לשימוש עתידי.
טיפ השף:
האריסה טובה לשימוש עד חודש לאחר ההכנה כל עוד שומרים אותה במקרר.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.