מקורו של רוטב הסרירצ'ה בעיירת חוץ קטנה בתאילנד הנושאת את שמו, כאשר לרוב השתמשו בו כדי לתבל מאכלים אסייתיים שונים. עם השנים, הפך הרוטב הזה נפוץ יותר ויותר בקרב העולם המערבי, והיום ניתן למצוא אותו כמעט בכל סופר. למרות זאת, אין כמו הטעם האמיתי והמקורי של הרוטב החריף הזה, לכן החלטנו לשתף אתכם במתכון הפשוט להכנה שלו כדי שגם לכם יהיה רוטב סרירצ'ה תאילנדי מקורי.
אופן הכנת הרוטב סרירצ'ה:
-
ראשית, יש להתסיס את הפלפלים – הניחו אותם במעבד מזון וקצצו אותם היטב.
-
העבירו את הפלפלים לצנצנת זכוכית והשאירו כ-2 ס"מ רווח מהמכסה.
-
ערבבו מים עם מלח וצקו אותם על הפלפלים כך שיכסו אותם. אם צריך, ניתן להדק את הפלפלים.
-
סגרו את המכסה והניחו את הצנצנת במקום מוצל למשך שבוע-שבועיים. בדקו מדי יום שיש מספיק מי מלח כדי למנוע קלקול.
-
לאחר זמן התסיסה, שפכו את תכולת הצנצנת במלואה לתוך סיר יחד עם שום, סוכר חום, סוכר לבן וחומץ.
-
הרתיחו את תכולת הסיר, הנמיכו את עוצמת האש ובשלו במשך 5-10 דקות.
-
הסירו את הסיר מן האש והניחו לתכולתו להתקרר.
-
שפכו את תכולת הסיר למעבד מזון וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
-
צקו את התערובת אל צנצנת זכוכית דרך מסננת צפופה כדי להשאיר מוצקים בחוץ והניחו במקרר לשימוש יומיומי.