את הממרח החריף שהגיע אלינו מהמטבח התימני מעטים האנשים שלא מכירים. אנחנו כמובן מדברים על הסחוג, ממרח חריף אשר בכל משפחה תימנית מקבל את הטאץ' האישי שלה, כך שאין באמת ממרחי סחוג בעלי אותו הטעם בדיוק. כעת, גם אתם תוכלו להכין ממרח סחוג חריף בביתכם בעזרת המתכון הפשוט הבא, ולהוסיף לו או להסיר ממנו דברים כדי שהוא יקבל את הנגיעה האישית שלכם.
אופן הכנת הסחוג:
-
טחנו את ארבעת סוגי הזרעים בעזרת מכתש ועלי עד לקבלת אבקה גסה.
-
הניחו את האבקה שיצרתם יחד עם מלח במעבד מזון.
-
הוסיפו פנימה את שאר המרכיבים למעט שמן זית וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה ומעט גושית – שימו לב לא לערבב בעוצמה חזקה מדי שלא תאבדו את המרקם הרצוי והגרגירי.
-
הוסיפו בטפטופים שמן זית וערבבו עד לקבלת תערובת סמיכה וגרגירית.
-
טעמו, תקנו תיבולים במידת הצורך, העבירו לצנצנת זכוכית והניחו במקרר לשימוש אישי עד 4 שבועות מיום ההכנה.