header

מתכון לסחוג

את הממרח החריף שהגיע אלינו מהמטבח התימני מעטים האנשים שלא מכירים. אנחנו כמובן מדברים על הסחוג, ממרח חריף אשר בכל משפחה תימנית מקבל את הטאץ' האישי שלה, כך שאין באמת ממרחי סחוג בעלי אותו הטעם בדיוק. כעת, גם אתם תוכלו להכין ממרח סחוג חריף בביתכם בעזרת המתכון הפשוט הבא, ולהוסיף לו או להסיר ממנו דברים כדי שהוא יקבל את הנגיעה האישית שלכם.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לסחוג מקור תמונה: chilipeppermadness
רכיבים לסחוג:
זרעי כמון - ½ כפית
זרעי כוסברה - ½ כפית
זרעי הל - ½ כפית
מלח - 1 כפית
כוסברה - 1 כוס
פטרוזיליה - 1 כוס
פלפל סרנו - 5-6 (קצוצים)
פלפלי צ'ילי דה ארבול - 4-5 (מיובשים, קצוצים גס)
שיני שום - 4 (כתושות)
מיץ לימון - 3 כפות (טרי)
שמן זית - ½ כוס
אופן הכנת הסחוג:
  1. טחנו את ארבעת סוגי הזרעים בעזרת מכתש ועלי עד לקבלת אבקה גסה.
  2. הניחו את האבקה שיצרתם יחד עם מלח במעבד מזון.
  3. הוסיפו פנימה את שאר המרכיבים למעט שמן זית וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה ומעט גושית – שימו לב לא לערבב בעוצמה חזקה מדי שלא תאבדו את המרקם הרצוי והגרגירי.
  4. הוסיפו בטפטופים שמן זית וערבבו עד לקבלת תערובת סמיכה וגרגירית.
  5. טעמו, תקנו תיבולים במידת הצורך, העבירו לצנצנת זכוכית והניחו במקרר לשימוש אישי עד 4 שבועות מיום ההכנה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.