את הרוטב החריף שנושא את שמה של העיר האמריקאית לואיזיאנה ככל הנראה מעטים מכירים. למרות זאת, בארצות הברית הרוטב הזה כה פופולארי, זאת בשל השימוש בו במאכל האמריקאי הידוע – כנפי עוף נוסח באפלו. אז אמנם אתם אולי לא מכירים אותו ואת המנה האמריקאית המפורסמת, אבל זה לא אומר שלא תוכלו להכין אותו בעצמכם בעזרת המתכון הבא.
רכיבים לרוטב לואיזיאנה חריף:
אופן הכנת הרוטב לואיזיאנה חריף:
-
קצצו את פלפלי הצ'ילי והניחו אותם בסיר יחד עם מלח וחומץ.
-
הביאו את תכולת הסיר לרתיחה, הנמיכו את עוצמת האש ובשלו כ-15 דקות.
-
הסירו את הסיר מן האש, קררו את תכולתו וצקו אותה למעבד מזון.
-
ערבבו היטב את תכולת הסיר עד לקבלת תערובת אחידה.
-
צקו את התערובת דרך מסננת צפופה לצנצנות זכוכית כדי שהמוצקים יישארו בחוץ והכניסו אל המקרר לשימושכם האישי.
טיפ השף:
ניתן לשמור את המוצקים שנותרים ולייבש אותם כדי לתבל בעזרתם תבשילים אחרים.