צלייה של פלפלי הסרנו שבמתכון הבא עוזרת להפחית את מידת החריפות שלהם וכן מוסיפה טעם מעושן ומיוחד לרוטב סלסה ורדה. את מידת החריפות תוכלו לקבוע אתם לפי כמות פלפלי הסרנו שתבחרו לשים – אנחנו בחרנו ללכת על מידת חריפות בינונית. את הרוטב הבא תוכלו להגיש לצד מנות טעימות כגון סלמון, כבש, עוף או בקר.
מקור תמונה:
bonappetit
רכיבים לרוטב סלסה ורדה מפלפלי סרנו:
אופן הכנת הרוטב סלסה ורדה מפלפלי סרנו:
-
חממו גריל לחום בינוני-גבוה.
-
השחילו את פלפלי הסרנו על שיפודים וצלו אותם מעל האש עד שהם חרוכים דיים – בערך כ-6 דקות.
-
הסירו את הפלפלים מהאש והניחו להם להתקרר; הסירו את הגבעולים.
-
הסירו את עלי עשבי התיבול מהגבעולים שלהם כך שייווצרו לכם 2 כוסות עלים מכל עשב תיבול; 2 כוסות עלי בזיליקום, 2 כוסות עלי פטרוזיליה ו-2 כוסות עלי כוסברה.
-
הניחו במעבד מזון או בלנדר פלפלי סרנו קלויים, עלי בזיליקום, עלי כוסברה ועלי פטרוזיליה עד לקבלת תערובת קצוצה דק.
-
הוסיפו שמן זית, חומץ ומלח וערבבו יחדיו עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה.