באנגליה ישנו מאכל מפורסם הנלווה לארוחת יום הראשון, בדומה ליום השבת אצלנו – מאפה עשוי בלילה בשם פודינג יורקשייר. מאפה זה יכול למעשה לשמש תחליף ראוי ללחם, ובחג הפסח שימוש בו יכול לגוון בשבילכם את שולחן ארוחת החג. כעת, בעזרת המתכון הבא גם אתם תוכלו להכינו ולהגישו כבר בפסח הקרוב.
אופן הכנת הפודינג יורקשייר:
-
חממו תנור ל-220 מעלות.
-
צקו ככפית של שמן לכל גומה בתבנית מאפין ייעודית והכניסו לתנור למשך כ-15 דקות עד שהשמן ירתח בכל גומה.
-
בזמן זה, ערבבו את הביצים יחד עם הקורנפלור בקערה גדולה עד לקבלת מרקם אחיד.
-
תוך כדי ערבוב, הוסיפו בהדרגה את תחליף החלב לקערה וערבבו היטב, רצוי בעזרת מיקסר ידני.
-
הוציאו בזהירות את התבנית מהתנור וצקו במהירות לכל אחת מהגומות את התערובת שבקערה לגובה כ-¾ מהגומה. שימו לב כי בשלב זה עליכם להיות זריזים במיוחד ולהחזיר כמה שיותר מהר את התבנית אל התנור.
-
החזירו את התבנית אל התנור ואפו במשך 15-20 דקות או עד שעוגיות הפודינג מזהיבות ומתרוממות. חשוב מאוד לא לפתוח את דלת התנור בשלב זה, שכן פעולה זו עלולה להרוס את צורתן.
-
הוציאו את התבנית מהתנור, הניחו לה להתקרר מעט והגישו אל השולחן.