header

מתכון לגריל טופו ואננס טרי

מטיילים רבים המבקרים בתאילנד מכירים את טעמו המופלא של האננס הטרי שצלוי על הגריל, אך תמיד יש את ההרגשה שחסר משהו על יד. להשלמת המנה המדהימה הזו, כדאי שתנסו לשלב אותה עם טופו במיץ לימון ואננס. התוצאה היא מנה צמחונית ריאה וטעימה שמזכירה במקצת את מנת העוף החמוץ המתוק האסיאתית שהתקבלה באהבה רבה כאן בארץ.
זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לגריל טופו ואננס טרי מקור תמונה: whereyougetyourprotein
רכיבים לגריל טופו ואננס:
אננס - 1 (טרי - אפשר גם מקופסת שימורים)
גוש טופו - 1 חבילה
מיץ לימון - ⅓ כוס (סחוט טרי)
מיץ אננס - 3 כפות (או מיץ תפוחים)
רוטב סויה - 2 כפיות (מתקתק או תמרינדי)
סוכר קוקוס - 1 כף (או סוכר חום)
כורכום - ¼ כפית
כוסברה - קומץ
אופן הכנת הגריל טופו ואננס:
  1. פתחו את אריזת הטופו, לחצו מעט וסחטו את הנוזלים לחלוטין. תוכלו להניח את הטופו בין שתי צלחות שטוחות וללחוץ בעדינות על מנת שכל הנוזלים יצאו.
  2. קחו תבנית מלבנית וצקו לתוכה את המיץ של הלימון ושל האננס, ערבבו והוסיפו את סוכר הקוקוס, פטרוזיליה, רוטב הסויה או התמרינדי והכורכום.
  3. ערבבו שוב והניחו בצד.
  4. חתכו את קוביית הטופו לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ ולאחר מכן למשולשים. preperation מקור תמונה: whereyougetyourprotein
  5. הניחו את הפילטים של הטופו בתוך התבנית, הרטיבו מכל הצדדים והשרו כ-30 דקות לפחות.
  6. לאחר זמן ההשריה, חממו תבנית גריל, שמנו במעט שמן קוקוס והניחו פרוסות של טופו ואננס. צלו את הטופו כ-20 דקות בצד הראשון על להבה בינונית הפכו לצד השני וצלו עוד כ-10 דקות להשחמה ועד שהטופו ישתחרר בקלות מן המחבת. את האננס צלו כ-5-10 דקות עד להופעת פסי צריבה על בשר האננס.
  7. הסירו מן האש והניחו במעט מן המרינדה שנותרה, על מנת שתוכלו להחזיר את הטעמים שאבדו במהלך הצלייה, פזרו מעט פטרוזיליה מעל המנה והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.