מטיילים רבים המבקרים בתאילנד מכירים את טעמו המופלא של האננס הטרי שצלוי על הגריל, אך תמיד יש את ההרגשה שחסר משהו על יד. להשלמת המנה המדהימה הזו, כדאי שתנסו לשלב אותה עם טופו במיץ לימון ואננס. התוצאה היא מנה צמחונית ריאה וטעימה שמזכירה במקצת את מנת העוף החמוץ המתוק האסיאתית שהתקבלה באהבה רבה כאן בארץ.
אופן הכנת הגריל טופו ואננס:
-
פתחו את אריזת הטופו, לחצו מעט וסחטו את הנוזלים לחלוטין. תוכלו להניח את הטופו בין שתי צלחות שטוחות וללחוץ בעדינות על מנת שכל הנוזלים יצאו.
-
קחו תבנית מלבנית וצקו לתוכה את המיץ של הלימון ושל האננס, ערבבו והוסיפו את סוכר הקוקוס, פטרוזיליה, רוטב הסויה או התמרינדי והכורכום.
-
ערבבו שוב והניחו בצד.
-
חתכו את קוביית הטופו לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ ולאחר מכן למשולשים.
מקור תמונה:
whereyougetyourprotein
-
הניחו את הפילטים של הטופו בתוך התבנית, הרטיבו מכל הצדדים והשרו כ-30 דקות לפחות.
-
לאחר זמן ההשריה, חממו תבנית גריל, שמנו במעט שמן קוקוס והניחו פרוסות של טופו ואננס. צלו את הטופו כ-20 דקות בצד הראשון על להבה בינונית הפכו לצד השני וצלו עוד כ-10 דקות להשחמה ועד שהטופו ישתחרר בקלות מן המחבת. את האננס צלו כ-5-10 דקות עד להופעת פסי צריבה על בשר האננס.
-
הסירו מן האש והניחו במעט מן המרינדה שנותרה, על מנת שתוכלו להחזיר את הטעמים שאבדו במהלך הצלייה, פזרו מעט פטרוזיליה מעל המנה והגישו.