header

מתכון לעוגת מוס תות

החורף היא עונת התותים וזו הזדמנות מצוינת להשתמש בפירות הללו להכנת קינוחים טעימים. המתכון הבא לעוגת מוס תות יככב במטבח שלכם בזכות החמצמצות של התותים והמתיקות שנובעת ממתיק הסטיביה הנפלא שיוצרים עוגה נימוחה במיוחד.

זמן הכנה: 25 דקות
רמת קושי: בינוני
מתכון לעוגת מוס תות מקור תמונה: Signe Karin
רכיבים לבצק:
זרעי חמניות - 1 כוס (קלופים, ללא מלח)
מלח - ¼ כפית
חמאה - 50 גר' (מרוככת)
רכיבים לשכבת מוס:
ג'לטין - 1 כפית
מים - 2 כפות
תותים - 120 גר' (טריים ללא הגבעול)
מיץ לימון - ½ כף (סחוט טרי)
ממתיק סטיביה - 4 טיפות (נוזלי)
שמנת מתוקה - ½ כוס
גבינת שמנת - 220 גר' (מרוככת)
רכיבים לשכבה העליונה - עיטור:
תותים - 250 גר' (פרוסים)
אופן הכנת הבצק:
  1. הכניסו את כל רכיבי הבצק לתוך מעבד מזון וערבבו עד לקבלת פירורים דקים.
  2. שמנו תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ, שימו בתוכה את פירורי הבצק והדקו היטב. preperation מקור תמונה: Stacy Spensley
אופן הכנת השכבת מוס:
  1. לתוך סיר קטן, מזגו את המים ופזרו בתוכם את הג'לטין. חממו על אש נמוכה, תוך בחישה מתמדת עד שהג'לטין מתמוסס לחלוטין.
  2. הכניסו למעבד מזון את כל חומרי המלית מלבד השמנת המתוקה ומי הג'לטין ועבדו לתערובת חלקה.
  3. הכניסו את התערובת ממעבד המזון לקערת מערבל והפעילו את המערבל על מהירות גבוהה תוך הוספה הדרגתית של השמנת המתוקה. הוסיפו באופן דומה את מי הג'לטין וערבלו לדקה או עד לקבלת תערובת אוורירית.
  4. מרחו את שכבת המוס על שכבת הבצק.
אופן הכנת השכבה העליונה - עיטור:
  1. עטרו בפרוסות התותים, הכניסו למקרר למשך הלילה או לשעתיים-שלוש לפחות, והגישו קר.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.