החורף היא עונת התותים וזו הזדמנות מצוינת להשתמש בפירות הללו להכנת קינוחים טעימים. המתכון הבא לעוגת מוס תות יככב במטבח שלכם בזכות החמצמצות של התותים והמתיקות שנובעת ממתיק הסטיביה הנפלא שיוצרים עוגה נימוחה במיוחד.
מקור תמונה:
Signe Karin
רכיבים לשכבה העליונה - עיטור:
אופן הכנת הבצק:
-
הכניסו את כל רכיבי הבצק לתוך מעבד מזון וערבבו עד לקבלת פירורים דקים.
-
שמנו תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ, שימו בתוכה את פירורי הבצק והדקו היטב.
מקור תמונה:
Stacy Spensley
אופן הכנת השכבת מוס:
-
לתוך סיר קטן, מזגו את המים ופזרו בתוכם את הג'לטין. חממו על אש נמוכה, תוך בחישה מתמדת עד שהג'לטין מתמוסס לחלוטין.
-
הכניסו למעבד מזון את כל חומרי המלית מלבד השמנת המתוקה ומי הג'לטין ועבדו לתערובת חלקה.
-
הכניסו את התערובת ממעבד המזון לקערת מערבל והפעילו את המערבל על מהירות גבוהה תוך הוספה הדרגתית של השמנת המתוקה. הוסיפו באופן דומה את מי הג'לטין וערבלו לדקה או עד לקבלת תערובת אוורירית.
-
מרחו את שכבת המוס על שכבת הבצק.
אופן הכנת השכבה העליונה - עיטור:
-
עטרו בפרוסות התותים, הכניסו למקרר למשך הלילה או לשעתיים-שלוש לפחות, והגישו קר.