אין סיפוק גדול יותר מאשר להכין עוגת ספוג גבוהה כמו שהיינו רואים אצל סבתא - תחושת הגאווה שבהצלחת אפיית העוגה יוצרת אווירה של ניצחון מתוק. אם אתם רוצים לאפות עוגת ספוג גבוהה שתצליח בכל פעם מחדש, נסו את מתכון העוגה שלפניכם.
מקור תמונה:
jeannietay
אופן הכנת העוגת ספוג:
-
חממו תנור לטמפרטורה של 190 מעלות.
-
הקציפו יחד חמאה וסוכר במיקסר עד לקבלת קציפה אוורירית, תפוחה ובהירה.
-
בקערה נפרדת נפו יחד קמח ואבקת אפייה.
-
טרפו בקערה קטנה את החלמונים והחלבונים יחד וצקו לאט ובשלבים את הביצים לתפיחת החמאה. כל פעם מעט עד שהביצה תיטמע בתפיחה ואז להוסיף עוד קצת וכן הלאה.
-
הוסיפו את, החלב, המים, תמצית הווניל ותמצית הלימון לקציפה וערבלו.
-
הוסיפו את תערובת הקמח ואבקת האפייה לקערת המיקסר וערבלו במהירות איטית עד שהקמח נבלע בתפיחת החמאה.
-
הפרישו שליש מכמות הבלילה שנוצרה לקערה קטנה והוסיפו את הקקאו. ערבבו יחד עד לקבלת צבע חום כהה.
-
צקו את תערובת העוגה הבהירה אל תבנית אפייה משומנת ובעלת שוליים גבוהים בגודל של 20X25 ס"מ.
-
צקו את הבלילה הכהה במרכז העוגה ולכל אורכה, עברו בעדינות בעזרת כף ובתנועה סיבובית מלמעלה למטה כך שהבלילה הלבנה והכהה יתערבלו מעט.
-
הנמיכו את טמפרטורת התנור ל-160 מעלות והכניסו את העוגה לאפייה של כ-45 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש.
-
הוציאו את העוגה מהתנור, שחררו מהשוליים בעזרת סכין, פדרו במעט אבקת סוכר, חיתכו והגישו.