עוגת היער השחור, שמכילה שכבות של בצק שוקולדי, קצפת ודובדבנים ושכולנו מכירים מוויטרינות של קונדיטוריות, דורשת לפנות כמה שעות מלוח הזמנים בגלל מורכבותה ושלבי ההכנה המרובים שלה. אם אתם רוצים ליהנות מהקינוח הטעים בלי להקדיש כמה שעות טובות להכנתו, "פרקו" אותו בעזרת המתכון הבא לקינוח בכוסות אישיות שתוכלו להתענג עליו בכל פעם מחדש.
אופן הכנת העוגה:
-
רפדו תבנית עגולה בינונית בנייר אפייה, שמנו אותה קלות וחממו תנור ל-180 מעלות.
-
בקערת מיקסר, הקציפו יחד ביצים וסוכר לקבלת תערובת אוורירית.
-
הוסיפו לקערה בהדרגה קמח, קורנפלור, וקקאו והקציפו לקבלת תערובת אחידה.
-
הוסיפו את השמן בהדרגה וערבלו עד לקבלת תערובת אחידה. מזגו את התערובת לתבנית האפייה והכניסו לתנור למשך 15-20 דקות, או עד שקיסם שתכניסו למרכזה יצא נקי. הוציאו וצננו. בינתיים הכינו קומפוט דובדבנים.
אופן הכנת הקומפוט דובדבנים:
-
הניחו סיר בינוני על להבה בינונית והכניסו לתוכו את הסוכר. ערבבו עד שהסוכר ישחים קלות.
-
הוסיפו לסיר את הברנדי ומיץ הדובדבנים ובשלו עד לרתיחה קלה.
-
הוסיפו לסיר עם הנוזל הרותח את הדובדבנים ובשלו במשך 6-8 דקות, או עד שהנוזלים יצטמצמו למחצית מכמותם ההתחלתית.
אופן הכנת הקצפת:
-
הקציפו את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר ליצירת קצפת יציבה והשאירו אותה במקרר עד לשימוש.
-
הוציאו את העוגה מהתנור, פוררו אותה לקערה וחלקו ל-6 כוסות הגשה. זלפו לתוך כל כוס את קומפוט הדובדבנים, הוסיפו מעל את הקצפת והגישו.