כולנו מכירים את חטיף הדוריטוס מלא הטעם שנמכר בכל חנות, וגם יודעים שיש לו ערך קלורי לא נמוך, במיוחד בכל הנוגע לכמות הפחמימות שבו. אם אתם לא רוצים לוותר על החטיף האהוב אך בו זמנית לא מעוניינים לשלם את המחיר הקלורי הכרוך באכילתו, המתכון הבא הוא בדיוק עבורכם! עם כמה רכיבים בריאים במיוחד ומלאי טעם, תוכלו להכין דוריטוס ביתי מלוח ופיקנטי שניתן ליהנות ממנו כחטיף בפניי עצמו או כנשנוש לצד מטבלים, סלטים, מרקים ועוד.
אופן הכנת הדוריטוס:
-
חממו את התנור ל-170 מעלות, רפדו תבניות בנייר אפייה ושמנו אותם קלות.
-
הכניסו את כל הרכיבים למעבד מזון והפעילו אותו עד לקבל תערובת אחידה.
-
הוציאו את הבצק שנוצר ממעבד המזון, לושו אותו וחלקו לשני כדורים.
-
הכניסו כל כדור בין שני דפי אפייה, שטחו בעזרת מערוך והסירו את הדף העליון.
-
בעזרת סכין חדה או חותכן פיצה, חתכו את העיגולים השטוחים למשולשים בגודל הרצוי.
-
הניחו את משולשי הדוריטוס על התבניות המשומנות והכניסו לתנור למשך 7-10 דקות, או עד שהם ישחימו קלות ויהיו פריכים. הוציאו, צננו והגישו.