header

מתכון לחטיף דוריטוס צ'ילי ביתי

כולנו מכירים את חטיף הדוריטוס מלא הטעם שנמכר בכל חנות, וגם יודעים שיש לו ערך קלורי לא נמוך, במיוחד בכל הנוגע לכמות הפחמימות שבו. אם אתם לא רוצים לוותר על החטיף האהוב אך בו זמנית לא מעוניינים לשלם את המחיר הקלורי הכרוך באכילתו, המתכון הבא הוא בדיוק עבורכם! עם כמה רכיבים בריאים במיוחד ומלאי טעם, תוכלו להכין דוריטוס ביתי מלוח ופיקנטי שניתן ליהנות ממנו כחטיף בפניי עצמו או כנשנוש לצד מטבלים, סלטים, מרקים ועוד. 

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לחטיף דוריטוס צ'ילי ביתי מקור תמונה: http://ditchthewheat.com
רכיבים לדוריטוס:
קמח שקדים - ¾ כוס
זרעי פשתן - ¼ כוס
קמח קוקוס - ¼ כוס
חמאה - 50 גרם
ביצה - 1
תבלין צ'ילי - ½1 כפיות (ניתן להפחית את הכמות בשביל חריפות מעודנת יותר)
אבקת בצל - 1 כפית
כמון - ½ כפית
פפריקה - ½ כפית
מלח - ½ כפית
אופן הכנת הדוריטוס:
  1. חממו את התנור ל-170 מעלות, רפדו תבניות בנייר אפייה ושמנו אותם קלות.
  2. הכניסו את כל הרכיבים למעבד מזון והפעילו אותו עד לקבל תערובת אחידה.
  3. הוציאו את הבצק שנוצר ממעבד המזון, לושו אותו וחלקו לשני כדורים.
  4. הכניסו כל כדור בין שני דפי אפייה, שטחו בעזרת מערוך והסירו את הדף העליון.
  5. בעזרת סכין חדה או חותכן פיצה, חתכו את העיגולים השטוחים למשולשים בגודל הרצוי.
  6. הניחו את משולשי הדוריטוס על התבניות המשומנות והכניסו לתנור למשך 7-10 דקות, או עד שהם ישחימו קלות ויהיו פריכים. הוציאו, צננו והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.