header

מתכון לסלט כוסמין משביע, עשיר ובריא

זה ידוע שכוסמין הוא דגן בריא עם שלל השפעות חיוביות על הגוף שאפשר להכין בעזרתו מנות שונות, אך סלט טעים ועשיר כמו זה שאתם עומדים להכיר אנחנו בספק אם אתם אי פעם טעמתם בעבר. בנוסף לכוסמין תמצאו בו עוד שפע של רכיבים נפלאים כמו עלי ארוגולה בעלי טעם חרדלי עדין, תפוח עץ חמצמץ, עשבי תיבול שונים ונגיעות של דבש וגבינה שמשלימות את הטעם המושלם שלו. התיאבון שלכם כבר התעורר? אז קדימה למטבח ושיהיה בתיאבון!

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: בינוני
מתכון לסלט כוסמין משביע, עשיר ובריא מקור תמונה: delish.com
רכיבים למתכון לסלט כוסמין בריא:
כוסמין - 1 כוס (לא מבושל)
ציר ירקות - 2 כוסות (מתכון לציר ירקות, או שניתן להכין מ-1 כפית אבקת מרק ירקות המהולה ב-1 כוס מים)
מלח - ½1 כפית
בצל שאלוט - 1 (פרוס דק)
שמן זית - ⅓ כוס
חומץ תפוחים - 3 כפות
דבש - 2 כפיות
עלי ארוגולה - 2 כוסות (מהודקות קלות)
תפוח עץ ירוק - 1 (קצוץ, ללא הליבה)
גבינת פרמז'ן - ½ כוס (מגוררת)
בזיליקום - ¼ כוס (קצוץ)
אגוזי פקאן קלויים - ¼ כוס (קצוצים גס)
פטרוזיליה - ⅛ כוס (קצוצה)
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת המתכון לסלט כוסמין בריא:
  1. הכניסו לסיר בינוני כוסמין, ציר ירקות, מלח ועלה דפנה. הביאו לרתיחה, הנמיכו את הלהבה, ובשלו על סף רתיחה למשך כ-30 דקות, תוך ערבוב מפעם לפעם. כבו את האש והסירו את עלה הדפנה כאשר כמעט ולא נשארו נוזלים בסיר, ואז העבירו לקערה גדולה לקירור.
  2. בינתיים טגנו קלות את הבצל במחבת קטנה ועמוקה עם כל השמן שלכם, תחילה על אש בעוצמה בינונית ואחרי שהשמן והבצל מתחילים לבעבע הנמיכו את עוצמת הלהבה והמשיכו לבשל תוך כדי ערבוב מפעם לפעם למשך כ-15 דקות, עד שהבצל זהוב ופריך.
  3. בסיום הוציאו את הבצלים מהשמן לצלחת מרופדת בנייר סופג ותנו לשמן להתקרר. אם אין ברצונכם לטגן את הבצל ניתן להשתמש בו חי ולהוסיף אותו לסלט יחד עם השמן לפי ההוראות בשלבים הבאים.
  4. אחרי שהכוסמין מוכן ומתקרר ניתן להתחיל להכין את רוטב הסלט על ידי ערבוב שמן זית (אל תשכחו לבדוק בזהירות שהוא התקרר, אם טיגנתם בו את השאלוט), חרדל, חומץ תפוחים, דבש מלח ופלפל לפי הטעם.
  5. הוסיפו לקערה הגדולה עם הכוסמין את כל שאר רכיבי הסלט, ערבבו היטב והוסיפו מעל את הרוטב שהכנתם, לפי הטעם. בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: