סלטים חמים הם מנה מושלמת לחורף, אך גם לארוחת שבועות שמלאה בגבינות, כל עוד משלבים בהם את המרכיב הנהדר הזה. בעזרת עדשים, עגבניות שרי, תרד וטימין תתנו לסלט טעם נהדר, ואל תתפלאו אם תרצו לאכול ממנו עוד מנה נוספת.
מקור תמונה:
hellofresh
רכיבים לסלט עדשים חם עם גבינה כחולה:
אופן הכנת הסלט עדשים חם עם גבינה כחולה:
-
חממו תנור מראש ל-200 מעלות.
-
הניחו את תפוחי האדמה על תבנית עם נייר אפייה, זלפו מעליהם חצי כף שמן זית, תבלו עם מלח ופלפל ואפו למשך 10 דקות.
-
בינתיים, הניחו את עגבניות השרי בקערה יחד עם שאר שמן הזית, התימין וכף חומץ בלסמי, והשרו אותם בתערובת למשך 10 דקות.
-
סננו את העגבניות, ואת המרינדה שנשארה שמרו לאחר כך. העבירו את העגבניות לתבנית האפייה והמשיכו לאפות את תפוחי האדמה איתם למשך 10 דקות נוספות, עד שתפוחי האדמה מתרככים והעגבניות מתחילות לקרוס.
-
הניחו את הבצל הסגול במרינדה ותנו לו לשהות בה למשך 5 דקות.
-
בינתיים, חממו מעט שמן על מחבת והכניסו לתוכה את השום – טגנו אותו למשך דקה, עד שיתחיל להעלות ריח. הוסיפו את עלי התרד בייבי וטגנו למשך 1-2 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהם מתחילים להצטמק. הוסיפו את העדשים, הבצל ומיץ הלימון וערבבו עד שהכל מתחמם.
-
חלקו את חתיכות תפוחי האדמה והעגבניות הצלויות לצלחות, והוסיפו מעליהם את העדשים שטיגנתם ופזרו מעל גבינה כחולה.
מקור: דנית אליהו