אם מתחשק לכם מאכל מנחם ומפנק, מרק ראמן עם פטריות, בטטה ונודלס הוא המנה המושלמת עבורכם! המנה הזו מכילה בטטות צלויות עם מרק צח שיחד עם הפטריות מעניקים לה טעם ומרקם בשרי נפלא שכולם יוכלו ליהנות ממנו.
מקור תמונה:
chowhound
אופן הכנת המרק ראמן:
-
חממו סיר עם 2 כפות שמן על חום בינוני-גבוה. כאשר השמן יתחמם, הוסיפו לסיר בצל צהוב ומלח וטגנו כ-5 דקות עד להזהבה.
-
הוסיפו לסיר כרישה, שום, זנגביל, פטריות מיובשות ו-6 כוסות מים. ערבבו תוך גירוד תחתית הסיר והנמיכו את הלהבה לחום בינוני-נמוך.
-
כסו חלקית את הסיר ובשלו את המרק כשעה.
-
לאחר שעה סננו את המרק במסננת צפופה והסירו ממנו את כל החלקים המוצקים.
-
בזמן שהמרק מתבשל, חממו תנור ל-200 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה.
-
בקערה בינונית ערבבו בטטות עם מעט שמן ופזרו בתבנית. חיתכו את הרבע העליון של ראש השום, טפטפו גם עליו מעט שמן והוסיפו לתבנית הבטטות. הכניסו לתנור לצלייה עד שהבטטות רכות ומעט שחומות.
-
כאשר הבטטות והשום מוכנים, הוציאו את התבנית מהתנור.
-
קלפו את השום והוסיפו ⅓ מכמות הבטטות למעבד מזון יחד עם ½ כוס מנוזל המרק וטחנו למרקם חלק כמו פירה, הוסיפו למרק וערבבו.
-
בסיר מעל חום בינוני, הוסיפו את כף השמן הנותרת. הוסיפו את הפטריות הטריות ובשלו תוך כדי ערבוב עד להתרככותם.
-
הוסיפו את המרק, כסו חלקית והביאו לרתיחה.
-
לאחר הרתיחה העבירו את החום לנמוך ובשלו עד שהכל הרכיבים מבושלים דיים.
-
חלקו את המרק לקערות קטנות, הוסיפו אטריות, בטטה יחד עם בצל ירוק והגישו חם.