החורף כבר כאן, ומה מחמם ומנחם יותר מקערת מרק חמה ומהבילה? מתכון מרק המינסטרונה הבא מגיע אלינו היישר מאיטליה עם ניחוחות נפלאים ורצון להתכרבל תחת שמיכה עם קערה מהבילה שלו ביד.
אופן הכנת המרק מינסטרונה:
-
חממו סיר גדול על חום בינוני-גבוה.
-
צקו מספיק שמן לכיסוי תחתית של סיר גדול סיר, הוסיפו לו בצל ושום. טגנו עד שהבצל נעשה שקוף כ-3-4 דקות.
-
הוסיפו לסיר שעועית, מים ועלה דפנה. הביאו לרתיחה ולאחר מכן הורידו את הטמפרטורה לחום נמוך ובשלו כחצי שעה.
-
לאחר חצי שעה הוסיפו לסיר שעועית ירוקה, תבלינים, כרוב קצוץ, עגבניות מרוסקות וקישואים. בשלו במשך 20 דקות נוספות.
-
הוסיפו יין לסיר אם תרצו יחד עם פסטה, ובשלו כ-12-15 דקות עד לריכוך עדין של הפסטה.
-
מזגו לקערה, הוסיפו מעט גבינת פרמז'ן והגישו חם.
טיפ השף:
הירקות והתיבול במתכון ניתנים לשינויי והוספה לפי טעמכם האישי.