header

מתכון למרק מינסטרונה איטלקי

החורף כבר כאן, ומה מחמם ומנחם יותר מקערת מרק חמה ומהבילה? מתכון מרק המינסטרונה הבא מגיע אלינו היישר מאיטליה עם ניחוחות נפלאים ורצון להתכרבל תחת שמיכה עם קערה מהבילה שלו ביד.

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון למרק מינסטרונה איטלקי מקור תמונה: bakerbynature
רכיבים למרק מינסטרונה:
שמן זית - מעט (לטיגון)
בצל - 1 (בינוני, קצוץ)
שיני שום - 2-4 (טחון או מרוסק)
שעועית לבנה - ¾ כוס (מקופסת שימורים)
גרגירי חומוס - ¼ כוס (מסוננים מנוזלים ושטופים)
מים - 6 כוסות
טימין - 2 כפות (טרי)
רוזמרין - 2 כפיות (טרי)
אורגנו - 2 כפיות (טרי)
מלח - ½1 כפיות
פלפל שחור - 1 כפית
עגבניות מרוסקות - 2 כוסות (מקופסת שימורים עם הנוזלים)
שעועית ירוקה - 1 כוס (חתוכה, טרייה או מהקפאה)
קישואים - 1 כוס (חתוכים לרבע ופרוסים )
כרוב - 1 (קטן (כ-280 גר'), קצוץ)
פסטה - ⅓ כוס (לבחירתכם)
יין אדום - ½ כוס (מומלץ אך לא חובה)
גבינת פרמז'ן - מעט (מגורדת, לקישוט)
אופן הכנת המרק מינסטרונה:
  1. חממו סיר גדול על חום בינוני-גבוה.
  2. צקו מספיק שמן לכיסוי תחתית של סיר גדול סיר, הוסיפו לו בצל ושום. טגנו עד שהבצל נעשה שקוף כ-3-4 דקות.
  3. הוסיפו לסיר שעועית, מים ועלה דפנה. הביאו לרתיחה ולאחר מכן הורידו את הטמפרטורה לחום נמוך ובשלו כחצי שעה.
  4. לאחר חצי שעה הוסיפו לסיר שעועית ירוקה, תבלינים, כרוב קצוץ, עגבניות מרוסקות וקישואים. בשלו במשך 20 דקות נוספות.
  5. הוסיפו יין לסיר אם תרצו יחד עם פסטה, ובשלו כ-12-15 דקות עד לריכוך עדין של הפסטה.
  6. מזגו לקערה, הוסיפו מעט גבינת פרמז'ן והגישו חם.
טיפ השף:
הירקות והתיבול במתכון ניתנים לשינויי והוספה לפי טעמכם האישי.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.