header

מתכון לממרח טריפל צ'יז במטבל עגבניות קלויות ומטבל תפוחים פיקנטי

מתכון לממרח מיוחד במינו עם מטבלי פלפל קלוי ותפוחי עץ, מנה מיוחדת לחג השבועות ולאירוח טעים במיוחד. הטעם הנהדר והצבעים החגיגיים יעשו את המנה למבוקשת ביותר.

זמן הכנה: 30 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לממרח טריפל צ'יז במטבל עגבניות קלויות ומטבל תפוחים פיקנטי מקור תמונה: bhg
רכיבים לגבינה עם מטבל עגבניות:
גבינת שמנת - 440 גר' (רכה, כ-2 קופסאות)
גבינת גרוייר - 110 גר' (או כל גבינה קשה שתחפצו, מגורדת דק, כ-1 כוס)
שמן זית - 1 כף
בצל - 1 (סגול קטן, פרוס דק, כ-¾ כוס)
עגבניות שרי - ½1 כוסות (חתוכות לרבעים)
חומץ בלסמי - 2 כפות (או חומץ בן יין לבן)
שיני שום - 2 (כתושות)
טרגון - 1 כף (טחון)
רכיבים לגבינה עם מטבל תפוחים:
גבינת שמנת - 440 גר' (רכה)
גבינת גרוייר - 110 גר' (או כל גבינה קשה שתחפצו, מגורדת דק, כ-1 כוס)
תפוח - 1 (קצוץ, 1 כוס)
בצל ירוק - ⅓ כוס (קצוץ)
מיץ לימון - 1 כף (סחוט טרי)
פלפל שחור - 2 כפיות (טחון)
סוכר - 1 כפית
אופן הכנת הגבינה עם מטבל עגבניות:
  1. הניחו מחבת על אש בינונית עם 1 כף שמן זית.
  2. הוסיפו למחבת את הבצל האדום, בשלו תוך ערבוב מדי פעם, עד להשחמה קלה.
  3. הוסיפו את עגבניות השרי, החומץ, השום והטרגון.
  4. בשלו ללא מכסה עד שרוב הנוזל יתאדה.
  5. הסירו מהאש וצננו את התערובת כ-45 דקות.
  6. הניחו לגבינות לעמוד בטמפרטורת החדר כ-30 דקות.
  7. במעבד מזון ערבבו את גבינת השמנת, גבינת הגרוייר והגבינה הכחולה (או הפטה), עד לקבלת תערובת אחידה.
  8. עטפו תבנית בניילון נצמד.
  9. צקו חצי מתערובת הגבינה בצורה אחידה על התבנית.
  10. פזרו מעל מחצית מתערובת העגבניות.
  11. סגרו את הניילון הנצמד והכניסו את התבנית למקרר לשעתיים עד 24 שעות.
  12. שמרו את תערובת העגבניות שנותרה במקרר.
  13. לפני ההגשה, הסירו בעדינות את הניילון הנצמד מהתבנית.
  14. פזרו מעל מטבל העגבניות את תערובת העגבניות שנותרה.
אופן הכנת הגבינה עם מטבל תפוחים:
  1. ערבבו את התפוחים, הבצל, מיץ הלימון, הפלפל והסוכר עד לתערובת אחידה.
  2. הניחו לגבינות לעמוד בטמפרטורת החדר כ-30 דקות.
  3. במעבד מזון ערבבו את גבינת השמנת, גבינת הגרוייר והגבינה הכחולה (או הפטה), עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. עטפו תבנית בניילון נצמד.
  5. צקו חצי מתערובת הגבינה בצורה אחידה על התבנית.
  6. פזרו מעל מחצית מתערובת התפוחים.
  7. צקו את החצי השני של תערובת הגבינה בצורה אחידה על התפוחים שבתבנית.
  8. סגרו את הניילון הנצמד והכניסו את התבנית למקרר לשעתיים עד 24 שעות.
  9. שמרו את תערובת התפוחים במקרר.
  10. לקראת הגשה, הסירו בעדינות את הניילון הנצמד מהתבנית.
  11. פזרו מעל תערובת הגבינה החלקה את תערובת התפוחים (אפשר להוסיף גם פיסטוקים קצוצים).
מקור: טל עזר
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.