מתכון לממרח מיוחד במינו עם מטבלי פלפל קלוי ותפוחי עץ, מנה מיוחדת לחג השבועות ולאירוח טעים במיוחד. הטעם הנהדר והצבעים החגיגיים יעשו את המנה למבוקשת ביותר.
מקור תמונה:
bhg
רכיבים לגבינה עם מטבל עגבניות:
רכיבים לגבינה עם מטבל תפוחים:
אופן הכנת הגבינה עם מטבל עגבניות:
-
הניחו מחבת על אש בינונית עם 1 כף שמן זית.
-
הוסיפו למחבת את הבצל האדום, בשלו תוך ערבוב מדי פעם, עד להשחמה קלה.
-
הוסיפו את עגבניות השרי, החומץ, השום והטרגון.
-
בשלו ללא מכסה עד שרוב הנוזל יתאדה.
-
הסירו מהאש וצננו את התערובת כ-45 דקות.
-
הניחו לגבינות לעמוד בטמפרטורת החדר כ-30 דקות.
-
במעבד מזון ערבבו את גבינת השמנת, גבינת הגרוייר והגבינה הכחולה (או הפטה), עד לקבלת תערובת אחידה.
-
עטפו תבנית בניילון נצמד.
-
צקו חצי מתערובת הגבינה בצורה אחידה על התבנית.
-
פזרו מעל מחצית מתערובת העגבניות.
-
סגרו את הניילון הנצמד והכניסו את התבנית למקרר לשעתיים עד 24 שעות.
-
שמרו את תערובת העגבניות שנותרה במקרר.
-
לפני ההגשה, הסירו בעדינות את הניילון הנצמד מהתבנית.
-
פזרו מעל מטבל העגבניות את תערובת העגבניות שנותרה.
אופן הכנת הגבינה עם מטבל תפוחים:
-
ערבבו את התפוחים, הבצל, מיץ הלימון, הפלפל והסוכר עד לתערובת אחידה.
-
הניחו לגבינות לעמוד בטמפרטורת החדר כ-30 דקות.
-
במעבד מזון ערבבו את גבינת השמנת, גבינת הגרוייר והגבינה הכחולה (או הפטה), עד לקבלת תערובת אחידה.
-
עטפו תבנית בניילון נצמד.
-
צקו חצי מתערובת הגבינה בצורה אחידה על התבנית.
-
פזרו מעל מחצית מתערובת התפוחים.
-
צקו את החצי השני של תערובת הגבינה בצורה אחידה על התפוחים שבתבנית.
-
סגרו את הניילון הנצמד והכניסו את התבנית למקרר לשעתיים עד 24 שעות.
-
שמרו את תערובת התפוחים במקרר.
-
לקראת הגשה, הסירו בעדינות את הניילון הנצמד מהתבנית.
-
פזרו מעל תערובת הגבינה החלקה את תערובת התפוחים (אפשר להוסיף גם פיסטוקים קצוצים).
מקור: טל עזר