מקורו של הממרח האהוב בדרום אמריקה, אך גם בארץ יש לריבת החלב קהל גדול ונאמן.
אופן הכנת הריבת חלב:
-
הכינו סיר גדול על אש בינונית ובו כל המרכיבים, פרט לסודה לשתייה. הביאו לרתיחה איטית תוך ערבוב, עד להמסת כל הסוכר.
-
לאחר המסת הסוכר, הוסיפו את הסודה לשתייה וערבבו עד לאיחוד. הנמיכו את האש.
-
המשיכו לבשל על אש קטנה, תוך ערבוב מדי פעם. אין להכניס את הקצף הנוצר על פני החלב לתוך התערובת.
-
בשלו במשך שעה אחת והוציאו את תרמיל הוניל. המשיכו לבשל כשעתיים נוספות, עד להגעה לצבע קרמל כהה.
-
סננו את התערובת דרך מסננת צפופה ואחסנו בקירור.
מקור: רונית מיכאל