לחם מרוח בחמאה מהווה את אחת המנות הפשוטות האהובות ביותר על כולנו, ועם מעט מאמץ תוכלו למרוח חמאה ביתית שאתם הכנתם בעצמכם. כל מה שדרוש הוא לעקוב אחר הוראות המתכון שלפניכם ותוכלו ליהנות מפרי עמלכם, אז קדימה לעבודה ושיהיה בהצלחה.
אופן הכנת החמאה:
-
מזגו כוס שמנת להקצפה אל תוך הבלנדר, הוסיפו מלח לפי הטעם – ½ כפית תהפוך את החמאה למלוחה די והותר, ואם אתם רוצים לוותר על הטעם המלוח, הוסיפו רק קמצוץ.
-
הפעילו את הבלנדר על מהירות בינונית עד מהירה וחכו עד שהחמאה תתגבש, ותופרד מהחובצה הנוזלית. זמן הערבוב תלוי בבלנדר שלכם, ויכול לקחת בין 3 ל-10 דקות.
-
תנו לחמאה לנוח לשתי דקות, והעבירו את החובצה לכלי אחר. אפשר להשתמש בחובצה לאפייה, מרקים ורטבים, אז אל תזרקו אותה – חבל!
-
השלב הבא הוא השטיפה. הוסיפו לחמאה שבבלנדר כוס מים קרים (לא לערבב!) ושפכו אותם. חזרו על הפעולה עד שהמים נעשים מלבנים לשקופים, בערך 7 שטיפות.
-
כעת שימו את החמאה במסננת, ומעל קערה לחצו עליה עם כף, עד שכל הנוזלים יוצאים, והחמאה מוצקה יותר.
-
עטפו את החמאה הדוק בניילון נצמד, והניחו במקרר. לאחר כמה שעות היא תתקשה ותוכלו ליהנות מפרי עמלכם!
-
חשוב לציין: החמאה הביתית לא מחזיקה זמן רב במקרר כמו חמאה קנויה מהסופר, ורצוי להשתמש בה תוך כמה ימים. המלצתנו – הכינו עוגיות חמאה תוצרת בית, ותוכלו להתפאר בכך שהכנתם אותן מאפס! רק אל תשכחו לשמור קצת למרוח על הלחם...
טיפ השף:
כדאי להתחיל את ההכנות כשהשמנת בטמפרטורת החדר, אחרת ייקח זמן רב יותר לחמאה להתגבש.
מקור: מנחם אריאלי