אין כמו ממרח גבינת שמנת עשירה כדי להפוך כל כריך לחגיגה של ממש. ניתן להכין מתכון זה גם ללא עשבי התיבול, לקבלת גבינת שמנת פשוטה.
אופן הכנת הגבינת שמנת:
-
הלבישו מסננת על קערה עמוקה, כך שיוותר רווח בין המסננת לתחתית הקערה. רפדו את המסננת עם בד לסינון גבינה (ניתן גם להשתמש בחיתול בד).
-
רוקנו את תוכן גביעי השמנת אל המסננת, וקפלו מעליה את שולי בד הגבינה. הדקו קלות את השמנת החמוצה.
-
אחסנו את הקערה עם השמנת במקרר למשך הלילה.
-
ערבבו לתוך גבינת השמנת את השום והשמיר, ואחסנו במקרר למשך שעה כדי לאחד את הטעמים.
-
ניתן להוסיף לגבינה גם עירית, לעידון הטעם.
טיפ השף:
ניתן לגוון את התוספות: בצל מטוגן, פסטו, פפריקה מתוקה/חריפה ועוד....
מקור: רונית מיכאל