גבינת הלאבנה החמצמצה היא גבינת הדגל של המטבח המזרח תיכוני, ובגרסא הביתית שלפניכם, העשויה מיוגורט עיזים, היא מקבלת טעם עשיר במיוחד, אף יותר מרוב המותגים בחנויות. את המתכון הזה אנו מגישים אליכם ממאגר המתכונים שלנו, יחד עם ממרחים ומטבלים מעולים נוספים, שמופיעים כאן.
אופן הכנת הלאבנה:
-
הניחו את בד הסינון מעל מסננת גדולה, את המסננת הניחו בכיור.
-
מיזגו את היוגורט לתוך בד הסינון.
-
הוסיפו חופן קטן של מלח, וערבבו היטב.
-
קישרו את הבד לצורת שק, ותלו מעל לכיור או מעל לקערה.
-
השאירו את השק תלוי, כדי שהנוזלים יתנקזו. המתנה של 24 שעות תספק לאבנה בעלת מרקם קשיח יותר, לעומת זאת המתנה של 12 שעות תספק לאבנה מעט נוזלית, ומצויינת למטבל.
-
העבירו מעט מהלאבנה לקערה קטנה.
-
קלו את הפיסטוקים במחבת, וקצצו דק. הוסיפו אל הלאבנה.
-
קצצו את הפטרוזיליה לחתיכות קטנות והוסיפו לקערה.
-
סיחטו מעט לימון למטבל והוסיפו כמות נאה של שמן זית.
-
פזרו מעט סומק מעל למטבל.
-
מומלץ להגיש עם ירקות טריים.
טיפ השף:
יש להכין את הלאבנה 12 שעות מראש.
מקור: יוספה בלום