header

מתכון לגבינת לאבנה ביתית עם פיסטוק וסומק

גבינת הלאבנה החמצמצה היא גבינת הדגל של המטבח המזרח תיכוני, ובגרסא הביתית שלפניכם, העשויה מיוגורט עיזים, היא מקבלת טעם עשיר במיוחד, אף יותר מרוב המותגים בחנויות. את המתכון הזה אנו מגישים אליכם ממאגר המתכונים שלנו, יחד עם ממרחים ומטבלים מעולים נוספים, שמופיעים כאן.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לגבינת לאבנה ביתית עם פיסטוק וסומק
רכיבים ללאבנה:
יוגורט - 1 ליטר (מחלב עיזים)
מלח - לפי הטעם
פיסטוקים - 50 גר' (טריים)
פטרוזיליה - צרור
סומק - קורט
לימון - מ-½ לימון (סחוט טרי)
שמן זית - כ-⅓ כוס
אופן הכנת הלאבנה:
  1. הניחו את בד הסינון מעל מסננת גדולה, את המסננת הניחו בכיור.
  2. מיזגו את היוגורט לתוך בד הסינון.
  3. הוסיפו חופן קטן של מלח, וערבבו היטב.
  4. קישרו את הבד לצורת שק, ותלו מעל לכיור או מעל לקערה.
  5. השאירו את השק תלוי, כדי שהנוזלים יתנקזו. המתנה של 24 שעות תספק לאבנה בעלת מרקם קשיח יותר, לעומת זאת המתנה של 12 שעות תספק לאבנה מעט נוזלית, ומצויינת למטבל.
  6. העבירו מעט מהלאבנה לקערה קטנה.
  7. קלו את הפיסטוקים במחבת, וקצצו דק. הוסיפו אל הלאבנה.
  8. קצצו את הפטרוזיליה לחתיכות קטנות והוסיפו לקערה.
  9. סיחטו מעט לימון למטבל והוסיפו כמות נאה של שמן זית.
  10. פזרו מעט סומק מעל למטבל.
  11. מומלץ להגיש עם ירקות טריים.
טיפ השף:
יש להכין את הלאבנה 12 שעות מראש.
מקור: יוספה בלום
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.