גבינת לַאבַּנֶה היא גבינה מזרח תיכונית עשירה, המוגשת לרוב עם הרבה שמן זית. הכנתה פשוטה במיוחד, והטעם טוב יותר מזה של הלַאבַּנֶה שניתן לקנות בחנויות.
אופן הכנת הלַאבַּנֶה:
-
ערבבו את המרכיבים היטב בקערה עד להעלמת הגושים.
-
סדרו חיתול בד מעל קערה עמוקה, והעבירו אליו את התערובת.
-
קשרו את חיתול הבד, ותלו אותו מעל לכיור או לקערה. הניחו לו לטפטף במשך 12 שעות.
-
מהגבינה ניתן להכין כדורים ולשמור בשמן זית, או פשוט למרוח אותה על פרוסה ולאכול כמו שהיא.
מקור: עופרה דנון