גבינת הקוטג' הנפלאה היא לא רק טעימה, בריאה ובעלת מרקם ייחודי, אלא גם פשוטה להכנה! המתכון הבא ילמד אתכם כיצד להכין בקלות את הגבינה האהובה עם שלושה רכיבים בלבד ממש בביתכם, ובלי מאמץ!
אופן הכנת הגבינת קוטג':
-
מזגו את החלב לסיר והביאו לרתיחה.
-
המתינו כ-2 דקות נוספות, והנמיכו את הלהבה.
-
הוסיפו את מיץ הלימון לסיר וערבבו בעדינות. בשלב זה מתחילה הפרדת המוצקים מהנוזל. המשיכו לערבב עד להפרדה מוחלטת, וכבו את האש.
-
סדרו חיתול בד מעל לקערה עמוקה, והעבירו לתוכה את תכולת הסיר.
-
מלאו קערה נוספת במים. תפסו את חיתול הבד ב-4 קצוותיו וסגרו אותו לחבילה אחת. טבלו את הבד עם הגבן בקערת המים כמה פעמים כדי לשטוף אותו, ולבסוף סחטו היטב.
-
קשרו היטב את חיתול הבד,הניחו את החיתול על תבנית עם חורים או על רשת צפופה והניחו מעליו חפץ כבד (למשל ספר טלפונים) עד להגרת הנוזלים במשך 20-30 דקות, או עד שהגבינה מתקשה מעט.
-
הוציאו את הגבינה מהבד, ופוררו אותה באמצעות כף לחתיכות קטנות.
-
הוסיפו את השמנת המתוקה וערבבו. אם אתם מעדיפים קוטג' רך יותר, ניתן להוסיף יותר שמנת מתוקה.
מקור: עופרה דנון