גבינה צפתית בעלת מרקם וטעם מעודנים מושלמת לצד ארוחה חלבית, בסלטים או כחטיף בריא. כעת תוכלו להכין אותה בביתכם בסיוע המתכון הבא שילמד אתכם את הסודות מאחורי הגבינה הצפתית, וכיצד תוכלו להכין גרסה ביתית וטעימה שלה.
אופן הכנת הגבינה צפתית:
-
חממו את החלב ל-75° מעלות. כבו את האש והניחו לחלב לנוח במשך 20 דקות.
-
הניחו את הסיר בתוך קערה גדולה עם מים קרים, וערבבו את החלב תוך כדי הצינון.
-
כאשר החלב מגיע לטמפ' של 38° מעלות, הוסיפו את הלבן וערבבו היטב. המתינו כ-15 דקות.
-
הוסיפו את הפפסין וערבבו שוב. המתינו כ-50 דקות בזמן שהחלב מתפרק לגושי גבן.
-
חתכו את הגבן לקוביות, הוסיפו את המלח וערבבו בעדינות עם מטרפה, עד שהגושים הופכים לקוביות קטנות.
-
סננו את המים, הניחו את הגבן בסלסלה, והניחו למים להמשיך ולטפטף. לאחר 30 דקות, הפכו את הגבן והחזירו לסלסלה.
-
הכניסו את הגבן למקרר, ותנו לו לשבת במשך 24 שעות, לאחריהן הגבינה תהיה מוכנה.
מקור: עופרה דנון