אם גם אתם לא יכולים להעביר יום אחד בלי גבינה לבנה ונימוחה לארוחת הבוקר, הצהריים או הערב, המתכון הבא הוא בשבילכם! במספר צעדים פשוטים תוכלו להכין גבינה לבנה מעשה ידיכם, ולאכול אותה בתיאבון בכל עת שתרצו.
אופן הכנת הגבינה הלבנה:
-
חממו את החלב בסיר, עד שיגיע לטמפ' של 45° מעלות (חלב חמים, אך לא רותח).
-
הוסיפו את היוגורט, ערבבו וכסו. עטפו את הסיר במגבת, והשאירו אותו בטמפ' החדר למשך הלילה.
-
בבוקר בדקו את הסיר. אם החלב עוד לא התפרק לגושים, המתינו עוד כמה שעות. אם החלב כבר התפרק, הוסיפו את המלח וערבבו היטב.
-
סדרו חיתול בד מעל לקערה עמוקה, ושפכו לתוכו את תכולת הסיר.
-
קשרו את החיתול, ותלו אותו מעל לכיור או לקערה והניחו לו לטפטף במשך 6-7 שעות. ככל שנשאיר את הבד תלוי יותר זמן, כך הגבינה תהיה מוצקה יותר.
מקור: עופרה דנון