אין כמו גבינה לבנה נימוחה בכריך או על צנים, ובעזרת המתכון שלפניכם תוכלו להכין מספר גרסאות של המאכל האהוב בצירוף תוספות אהובות לפי העולה על רוחכם.
אופן הכנת הגבינה:
-
חממו את החלב בסיר, עד שיגיע לטמפ' של 45° מעלות (חמים, אך לא רותח).
-
הוסיפו את היוגורט, ערבבו וכסו. עטפו את הסיר במגבת, והשאירו אותו בטמפ' החדר למשך הלילה.
-
בבוקר בדקו את הסיר. אם החלב עוד לא התפרק לגושים, המתינו עוד כמה שעות. אם החלב כבר התפרק, הוסיפו את המלח וערבבו היטב.
-
סדרו חיתול בד מעל לקערה עמוקה, והעבירו לתוכו את תכולת הסיר.
-
הוסיפו לחיתול את התבלינים ועשבי התיבול שתרצו להוסיף לגבינה בשלב זה.
-
קשרו את החיתול, ותלו אותו מעל לכיור או לקערה והניחו לו לטפטף במשך 6-7 שעות.
-
ערבבו היטב את הגבינה עם התוספות.
טיפ השף:
מומלץ להוסיף לגבינה אחד או יותר מהמרכיבים הבאים, כדי להגיע לתוצאות מעניינות במיוחד.
רשימת תוספות מומלצות:
* 1 כפית שמיר קצוץ.
* ¼ כפית פלפל אנגלי.
* ¼ כפית אגוז מוסקט.
* ¼ כפית תמצית וניל.
* 2 כפיות דבש.
* 1 כפית קינמון.
מקור: עופרה דנון