header

מתכון פשוט להכנת גבינה רכה מתובלת

אין כמו גבינה לבנה נימוחה בכריך או על צנים, ובעזרת המתכון שלפניכם תוכלו להכין מספר גרסאות של המאכל האהוב בצירוף תוספות אהובות לפי העולה על רוחכם. 
זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון פשוט להכנת גבינה רכה מתובלת
רכיבים לגבינה:
חלב - 2 ליטר
יוגורט - 150 גר'
מלח - 4 כפות
עירית - 2 כפיות (קצוצה)
שן שום - 1 (קטנה, מרוסקת)
אופן הכנת הגבינה:
  1. חממו את החלב בסיר, עד שיגיע לטמפ' של 45° מעלות (חמים, אך לא רותח).
  2. הוסיפו את היוגורט, ערבבו וכסו. עטפו את הסיר במגבת, והשאירו אותו בטמפ' החדר למשך הלילה.
  3. בבוקר בדקו את הסיר. אם החלב עוד לא התפרק לגושים, המתינו עוד כמה שעות. אם החלב כבר התפרק, הוסיפו את המלח וערבבו היטב.
  4. סדרו חיתול בד מעל לקערה עמוקה, והעבירו לתוכו את תכולת הסיר.
  5. הוסיפו לחיתול את התבלינים ועשבי התיבול שתרצו להוסיף לגבינה בשלב זה.
  6. קשרו את החיתול, ותלו אותו מעל לכיור או לקערה והניחו לו לטפטף במשך 6-7 שעות.
  7. ערבבו היטב את הגבינה עם התוספות.
טיפ השף:
מומלץ להוסיף לגבינה אחד או יותר מהמרכיבים הבאים, כדי להגיע לתוצאות מעניינות במיוחד.
רשימת תוספות מומלצות:
* 1 כפית שמיר קצוץ.
* ¼ כפית פלפל אנגלי.
* ¼ כפית אגוז מוסקט.
* ¼ כפית תמצית וניל.
* 2 כפיות דבש.
* 1 כפית קינמון.
מקור: עופרה דנון
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.